2022 november 27 vasárnap
KezdőlapCelebKoronavírus teszt helyett kérdéseket tettek fel az akkor már válságos állapotban lévő...

Koronavírus teszt helyett kérdéseket tettek fel az akkor már válságos állapotban lévő édesanyának!

-

A nyakunkon a világjárvány mégis sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban. Nem fogadják meg a jó tanácsot, legyintenek a különböző szigorításokra és intézkedésekre, addig amíg nem vagyunk érintettek, az egyik családtagunk nem kapja el, a baráti körünkből esetleg nem-e kell valakinek önkéntes karanténba vonulni.

Az elején még talán maguk az orvosok sem vették komolyan, nyilván addig a pontig, amíg nem voltak fertőzöttek az országban. Múlt hét csütörtökön a Toldy Gimnázium 17-18 éves tanulóinak jó része hazament az iskolából, miután kiderült, hogy egyik osztálytársuk édesanyja elkapta a koronavírust. A fiúnál is végeztek tesztet, az övé negatív lett, de az édesanyjáé pozitív. A fiú édesapja péntektől fogva a Kútvölgyi karanténkórházban fekszik.

Azt nyilatkozta, hogy amikor bekerült csütörtökön,4-en voltak egy szobában. Vasárnapra viszont kiderült, hogy az egyik betegnek pozitív lett a koronavírus tesztje. A férfi elmondta, hogy rajta is végeztek tesztet, idáig csak egyet, az negatív lett. Ő teljesen jól van, de azt is hozzátette, hogy a fertőzött szobatárs is jól volt. A személyzet, érthető okok miatt nem igazán érintkezik velük, amit el is fogadtak, de inkább az információhiány a legaggasztóbb.

A karanténban lévő család legjobban az édesanyáért aggódik. A nőt kezelő orvossal lehetetlen kapcsolatba lépni. A legszokatlanabb, hogy mindennap más orvos megy be hozzá, őt nem tájékoztatják, bár azt mondják, a hölgy napról-napra kicsit jobban van, ez szerinte nem igaz. A feleség március 2-án influenzaszerű tünetekkel pihent otthon, de mivel nem lett jobban, a háziorvos szerint is: itt valami más probléma van. Ezután felhívták a budakeszi ügyeletet, majd kb. 3 órás várakozás után, miután sikerült valakit elérni, azt a választ kapták, hogy a hölgy vegyen be lázcsillapítót. Az ügyeletes végül alaposan kikérdezte őket telefonon, majd több orvossal konzultálva mentőt küldtek a nőért. Így bekerült a Szent László kórházba, ahol nem végeztek rajta egyből tesztet, hanem egy kérdéssor alá vetették. Az orvosok ezután úgy döntöttek a nő nem koronavírusos, majd átszállították a Szent László kórházba, csakhogy itt sem lett jobban. Majd végül végeztek egy tesztet, ahol kiderül, hogy fertőzött.

Budapest, 2020. március 16. Védõfelszerelést viselõ nõvérek egy kórtermet készítenek elõ a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A férj szerint elképesztő volt átélni, hogy feleségét küldözgették ide-oda, ahelyett, hogy egyből végeztek volna tesztet rajta. Úgy gondolja, habár mindenki segítőkész, elég kaotikus állapotok uralkodnak. A család sajnos a hétvégén megtudta, hogy a pozitív tesztet produkáló fiúkat, az édesanyjával egy szobába akarják rakni. Az apa szerint ez az ötlet nonszensz, mivel azt sem tudják, hogy a felesége milyen állapotban lesz 2 óra múlva.

Az egyik fiúgyerek, Levente is a Kútvölgyi Kórházban van, ő mindennap beszámol vlogjában, hogy hogy érzi magát a karanténban. Levente épp angolórán volt, mikor érkezett a hír édesanyjával kapcsolatban, a tanár hazaküldte az egész osztályt, ő pedig szólt barátnőjének is, ahol a tanár szintén ugyanígy járt el. Ugyanezen a napon az édesapa felhívta a hatóságokat is, közölték velük, hogy azonnal induljanak el Szent László kórházba, majd miután már csak egy utcára voltak az épülettől, hívták őket, hogy maradjanak otthon, karanténban. Egy nappal később aztán az ÁNTSZ hívta a családot, hogy azért mégiscsak be kellene vonulni a kórházba.

A családból Levente testvérének és édesanyjának lett pozitív a tesztje. Mielőbbi gyógyulást kívánunk nekik!

Ezek is érdekelhetnek