2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségKözel 300 kiló volt a legnagyobb súlya. Azóta lefogyott és egy meseszép...

Közel 300 kiló volt a legnagyobb súlya. Azóta lefogyott és egy meseszép nő lett belőle

-

Több “fogyi-show” is pörög a világ tévécsatornáin. Nálunk is volt már, amikor Norbi és Alexandra feszült egymásnak. Az élet 250 kiló felett nézői tudják, hogy ez az egész nem csak a fogyásról szól. Ez egy igazi reality show, melyből nem maradhat ki a dráma sem. Tény és való, hogy egyesek az életükért küzdenek ezekben a műsorokban.

Számtalan akadály léphet fel. Problémás kapcsolatok, anyagi nehézségek, mentális problémák, önértékelési zavarok. Ezek mind olyan dolgok, melyek gátat vethetnek a céljaink elérésben. Már pedig ahhoz, hogy valaki egy teljes életmódváltást vihessen végbe, ahhoz 100 százalékig tiszta fej szükséges.

A 23 éves Amber Rachdi rettegett a kudarctól. Félt a változások miatt, melyre szükség volt ahhoz, hogy lefogyjon. Ő azonban sikerre váltotta a megpróbáltatásokat. Mára szinte felismerhetetlen.

2015-ben jelentkezett a műsorba. Ekkor 23 éves volt és 298 kilogramm. Már gyermekkorában is túlsúlyos volt. 5 évesen nyomott annyit, mint egy átlagember. Szorongásai voltak és az evés volt az igazi boldogsághormon az életében.

Gyerekként a szüleitől függött. Volt egy pasija, de ő sem tudta kontrollálni a mérhetetlen falánkságát. Ambert folyton bűntudat kínozta, mert érezte, hogy csalódást okoz mindenkinek körülötte. Ekkora már képtelen volt 30 percnél tovább állva maradni. Kerekesszékkel, vagy motoros robogóval közlekedett.

Az első lépés egy gyomor bypass műtét volt. 7 kilót kellett leadnia, hogy elvégezzék a beavatkozást, de a lány kitartó volt és jóvahagyták az operációt.

A műtétet követően Amber elköltözött a szüleitől és nekiállt keményen dolgozni az egészségéért és egy jobb életért. Terápiákra járt, rengeteget gyalogolt. Jó úton haladt. Az év végére már 116 kilótól szabadult meg, de érezte, hogy nincs megállás.

Jelenleg már negyedmillió Instagram követője van. Plus-size modellként éli az életét. Rengeteg embert inspirált a története. Nagyon aktív instán és facebookon. Azt vallja, hogy a mentális egészség pontosan annyira fontos, mint a fizikai.

Mostanra bátran tölt fel képet magáról. Sokkal egészségesebb, nagyobb az önbizalma. Sokat és szívesen beszél a nehéz időszakairól. Úgy érzi ezzel másoknak is segíthet.

Az élete már-már egy igazi sikertörténet.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek