2022 július 5 kedd
KezdőlapCelebKozmetikai beavatkozás mellékhatása miatt torzult el az egykori szupermodell, Linda Evangelista külseje

Kozmetikai beavatkozás mellékhatása miatt torzult el az egykori szupermodell, Linda Evangelista külseje

-

Linda Evangelista azon 5 nő közé tartozott, akik megváltoztatták a divatot az 1980-as évek végén és 1990-es évek elején. Vele együtt olyan szupermodellek vonultak fel a kifutón, mint Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington és Claudia Schiffer. Eme ikonikus modellek számos feltörekvő modell példaképei voltak, akik arra vártak, hogy az ő nyomdokaikba lépjenek.

Annak ellenére, hogy a szupermodellek ma már betöltötték az ötödik X-et még mindig varázslatosan néznek ki. Legutóbb az 55 Cindy Crawford állt kamera elé, hogy újrafotóztassa az egyik leghíresebb szénsavas üdítőital reklámját. Már akkor is óriási népszerűségnek örvendett, ám most még többen elismerték a modell munkásságát. Sokan dicsérték milyen jó formában és, hogy mennyire nem fogott rajta az idő.

Ez azonban sajnos Linda Evangelistaról nem mondható el, mivel az elmúlt 5 évben komoly mentális és fizikai nehézségekkel kellett szembenéznie. Az 56 éves szupermodell saját közösségi oldalán ismerte el, hogy arca és teste már soha az életben nem lesz olyan, mint régen volt, aminek egy rosszul sikerült zsírleszívás az oka.

Rajongói észrevehették, hogy az utóbbi években nem igazán foglalkozott a munkával és szándékosan tartotta magát távol a reflektorfénytől. Sokáig nem tudták mi lehet ennek az oka, de most úgy döntött lerántja a leplet és elmondja milyen megpróbáltatásokon ment át az utóbbi időben.

Linda elárulta, hogy egy úgynevezett CoolSculptingon esett át, melynek célja, hogy csökkentsék a zsírsejtjeit. Sajnálatos módon pont az ellenkezője történt, a sejtek megsokszorozódtak és beindult a zsírtermelés. Hozzátette, hogy ennek az eljárásnak csak nagyon ritka esetben van ilyesfajta mellékhatása. 1,5 millió CoolSculpting eljárás során, 0,0051% -ban jelentettek be káros mellékhatást.

Ma nagy lépésre szántam el magam annak érdekében, hogy helyrehozzam azt a hibát, ami miatt az elmúlt 5 évben szenvedtem. A követőim bizonyára azon tűnődtek miért nem dolgoztam, miközben társaim karrierje csak úgy virágzott. Nos az ok, hogy brutálisan elcsúfítottam magam a Zeltiq CoolSculpting eljárásával. Sajnos pont az ellenkezője történt annak, mint amit ígért. Csökkenés helyett nőttek a zsírsejtjeim és maradandó eldeformálódást okozott még két fájdalmas, sikertelen korrekciós műtét után is.” – mondta Linda.

A média leírása szerint Linda felismerhetetlenné változott, amit annak tudott be, hogy a szakemberek nem figyelmeztették őt a lehetséges mellékhatásokra.

“Kialakult bennem a paradox zsíros hiperplázia vagy másnéven PAH, melynek kockázatát nem ismertem az eljárások előtt. A PAH nemcsak a megélhetésemet veszélyeztette, hanem a mentális egészségemet is. Mély, szomorú depresszióba estem és az önutálat legalacsonyabb mélységeinek körforgásába juttatott. Emiatt vonultam vissza. Most úgy döntöttem szeretnék megszabadulni a szégyenemtől és nyilvánosságra hozni az igazságot. Már belefáradtam abba, hogy így éljek.” – folytatta a modell.

Linda emelt fővel kilépni szeretne az ajtón annak ellenére is, hogy már szinte nem is hasonlít egykori önmagára. Annak ellenére, hogy ezek a zsírlerakódások nem károsak, sajnos nem képesek önmaguktól elmúlni, felszívódni. Eltávolításukhoz további műtétek szükségesek.

Linda hajdanán

Rajongói és a divatiparban tevékenykedő barátai azonnal megrohamozták őt a támogató és együttérző kommentekkel.

Jeremy Scott a Moschino kreatív igazgatója azt írta: “Te szupermodell vagy és mindig is az leszel. Most példát mutattál másoknak a bátorságodról. Szeretlek.”

January Jones a Mad Men sztárja a következőt fogalmazta meg: “Szeretem, ahogy visszaszerezted a történetedet. Ez az erő és bátorság felülír minden felületes külső megjelenést. Aki ikon ikon is marad.”

“Linda, az erőd és az igazi lényed örökre felismerhető és ikonikus marad!” – írta szupermodell kolléganője, Cindy Crawford.

“Óriási bátorság és erő kellett volna ahhoz, hogy ezeket a szavakat megírjam. Őszintén mondhatom, hogy sírva fakadtam miközben olvastam” – írta Helena Christensen dán modell.

Naomi Campbell, aki Linda mellett vált ismertté, hozzátette: „Gratulálok a bátorságodért és erődét, hogy megosztottad velünk a tapasztalataid. Soha többé nem kell túsznak lenned a saját életedben!”

Tudod, hogy szeretlek. Szeretünk téged, és itt vagyunk neked mindig. El sem tudom képzelni azt a fájdalmat, amit mentálisan átéltél az elmúlt 5 évben.”

“Emlékezz arra, hogy ki vagy, mit értél el, milyen befolyással rendelkezel, milyen hatással voltál azon emberek életére, akikkel kapcsolatban álltál. Ez még mindig így van kezdve azzal, hogy megosztottad a történeted.”

Ezek is érdekelhetnek