2022 november 28 hétfő
KezdőlapEgészségKülönös dolog kezdett el nőni egy csecsemő szájában. Az orvosok sem láttak...

Különös dolog kezdett el nőni egy csecsemő szájában. Az orvosok sem láttak még ilyet

-

Az anya megrémült, amikor észrevette a furcsa fogat a baba szájában. Azonnal kórházba rohant a gyerekkel.

Néha észre sem vesszük, hogy a picinyeink milyen gyorsan növekednek. Jelen esetben, azonban nagyon gyorsan zajlottak az események. Az ír Tara O’Byrne egy szokványos reggelen épp a babáját akarta kivenni a kiságyából, amikor észrevette, hogy a 11 hónapos pici szájában egy nagy hegyes agyar található.

“Reggel 7 körül mentem oda hozzá. Általában adok egy cumit a szájába, amitől újra elalszik egy órára, de aznap reggel folyamatosan sírt. Amikor etetni próbáltam megláttam egy agyarat a szájában, ami tegnap este még nem volt ott…” – mesélte az anyuka.

Azonnal a kórházba sietett a picivel. Az orvosok, amikor meglátták teljesen elképedtek. Fogászati szempontból nincs esélye arra, hogy egyetlen éjszaka kialakuljon egy egész fog. Még egy kisgyereknél sem. Kezdetben valamiféle daganatra gyanakodtak, vagy egy extrém furcsa kinövéstől, de a vizsgálatok alapján ez bizony egy teljes értékű fog.

Két kórházat is meglátogattak, és mindkét helyen azt tanácsolták, hogy a legjobb lesz eltávolítani ezt a különös fogat. A szülők kezdetben rettegtek tőle, de végül úgy döntöttek, hogy a “foghúzás” után megtartják a fogat. Jó lesz majd mutogatni, ha felnő a pici. Ma, visszagondolva már mosolyognak a történteken.

Az egészséges fogzás legkorábban 4-5 hónapos korban kezdődik. Ekkor kezd a gyerek különféle tárgyakat venni a szájába, ugyanis viszket az ínye. A tejfogak a következő hetekben jelennek meg. Az orvosok nem értik, hogy miként nőhetett ki egy kutyáéhoz hasonló szemfog egyetlen éjszaka alatt. Ráadásul egymaga, ugyanis többi fognak még nyoma sincs.

A genetika felelős a testünk fejlődéséért. A DNS-szálak mindenféle információt tartalmaznak rólunk. Hajszín, szemszín és egyéb külső jellemzők mind itt vannak tárolva. A szakemberek tartanak attól, hogy ez a furcsa szemfog valamilyen genetikai rendellenesség része lehet. A kicsi látszólag egészséges és jól van.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek