2022 május 25 szerda
KezdőlapEmberekKülseje miatt butának tartják a férfiak, de amikor megtudják mennyi az IQ-ja,...

Külseje miatt butának tartják a férfiak, de amikor megtudják mennyi az IQ-ja, akkor sokkot kapnak

-

Biztos ti is ismertek olyan embereket, akik első ránézésre nem tűnnek túl eszesnek, ellenben helyesek és szépek. Ez piszok megtévesztő lehet, mivel sokan alábecsülik azokat az illetőket, akik szépek. Valamilyen oknál fogva azt gondolják, hogy a szépség és az okosság nem fér meg együtt, pedig ez nem igaz. Számtalan helyes férfi és csinos nő van, akik sikeresek és eszméletlen eszesek. Hazánkban ott van például Zimány Linda, aki modell karrierje mellett jogász diplomát szerzett. Persze rajta kívül sokan vannak, de gyakorlatilag napestig itt ülhetnénk, ha elkezdenénk sorolni a neveket.

Cikkünk főszereplője, Candice Kloss 136-os IQ-val rendelkezik, mégis sokan butának könyvelik el, pusztán a megjelenése alapján. Ez nagyon sokáig zavarta őt, hiszen statisztikai adatok alapján az emberiség pusztán 2%-nak van 130 feletti intelligencia hányadosa.

A modellként is tevékenykedő lány szerint mikor kiderül, hogy milyen okos is valójában, akkor a férfiak megijednek tőle. A legtöbb férfi a külleme és modellkarrierje alapján feltételezi, hogy nem túl eszes, ami valljuk be elég diszkriminatív dolog.

Candice egyébként 17 éves kora óta tagja a “Mensa Egyesületnek”, ami a világ egyik legrégebbi és legnagyobb IQ-társasága.

Az IQ skála szerint a 120–140 pontszám közötti értékeket „nagyon kiváló intelligenciának” minősítik – míg bármi, ami meghaladja a 140-et, „zseni” -nek számít.

Candice, csak néhány ponttal maradt le, ugyanis 136-os IQ-ja van. Annak ellenére, hogy a világ legokosabb emberei közé tartozik, kissé hátránynak is érzi, főleg, ha ismerkedésről, párkapcsolatról van szó.

“Nem igazán dicsekszem ezzel a többi embernek. Néhány közeli barátom tudja, de mivel már régóta ismernek, így nem hiszem, hogy megváltoztatná a velem kapcsolatos véleményüket. Ha a férfiak valamilyen úton módon megtudják, hogy mennyi az IQ-m, akkor határozottan meglepődnek. Néhányan vonzónak, míg mások félelmetesnek találják.” – mondta.

“Felnőttként tudtam, hogy elég gyorsan megtanulhatok dolgokat. Viszont mindemellett nagyon félénk voltam, ezért nem nagyon hívtam fel magamra a figyelmet az órákon. Volt egy baráti társaságom, ahol rendszeresen kigúnyoltak, mert fiús lány voltam, mind viselkedésben, mind megjelenésben. Csak nemrég szereztem egy kis magabiztosságot, de még mindig félénk vagyok. Pontosan ezért fura, hogy a férfiak vonzónak tartanak engem.” – folytatta.

A családjából senki sem tagja a Mensának, de úgy gondolja, hogy apjának jó esélye lenne, ha egyáltalán érdekelné. Viszont mivel nem foglalkozik azzal, hogy bekerüljön, így valószínű nem is lesz az egyesület tagja.

Candice pszichológiát és közgazdaságtant tanult a bostoni Massachusettsi Egyetemen mikor még csak 17 éves volt. Annak érdekében, hogy ki tudja fizetni a tandíját, ingatlanos munkát vállalt.

“A bostoni egyetemre jártam, és ingatlanokkal kezdtem foglalkozni, mert csak így tudtam kifizetni mind az egyetemet, mind az albérletem. A szüleim nagyon aggódtak, mikor 2011-ben abbahagytam a sulit, de látták, hogy határozottan boldog vagyok és jó érzékem van az üzlethez.”

Később azonban mégis visszament az egyetemre, ahol folytatta tanulmányait egészen 2020-ig. Ekkor egy barátja azt javasolta neki, hogy hagyja ott az egyetemet és regisztráljon az OnlyFans oldalra.

Már majdnem megvolt a diplomája, de a pénz jobban vonzotta őt. Mikor az ismerőse megmutatta neki, hogy mennyit keresett az OnlyFans oldalon, azonnal otthagyta a sulit. Az OnlyFans oldallal sokkal több pénzt szerezhetett, mint amennyit egy friss közgazdasági diplomával tudott volna keresni.

Annak ellenére, hogy csak kb. egy éve regisztrált az oldalra, havonta több, mint 6 millió forintnak megfelelő dollárt keres. Emellett egy Instagram profilt is létrehozott, melyet a @candicekloss néven lehet megtalálni. Egyelőre még csak 4377 követője van, de ez a szám napról napra emelkedik.

Annak ellenére, hogy élete egészen más fordulatot vett, Candice nem sajnálja – és szereti munkája valamint szabadságát.

“Szeretek keményen dolgozni, mert kihívást jelent, de a másik oldalam nagyon szeret pihenni és szórakozásból új dolgokat kipróbálni. A legjobb dolog a munkámban az, hogy bárhol élhetek és dolgozhatok, ahol csak akarok, és annyit tudok utazni, amennyit csak akarok. Nem tudnék boldog lenni, ha minden nap ugyanabban az időben kellene lennem, ugyanabban az irodában és ugyanazokat a dolgokat kellene csinálnom.”

“Célom, hogy minél több ingatlant vásároljak fel, amit majd kiadhatok, vagy magasabb áron eladhatok, illetve, hogy több időm legyen utazni.”

Ti mit gondoltok?

Ezek is érdekelhetnek