2022 december 2 péntek
KezdőlapTörténetekKutyája okozott a férfinak maradandó sérüléseket, mégis ragaszkodik hozzá

Kutyája okozott a férfinak maradandó sérüléseket, mégis ragaszkodik hozzá

-

Rengeteg példát tudnánk mondani arra, hogy a kutyák mennyire ragaszkodnak gazdájukhoz. Ebben az esetben azonban az ellenkezőjéről van szó.

A 49 éves Greg Manteufel, aki az amerikai Wisconsin államban él capnocytophaga baktérium-fertőzést kapott kutyája nyálától, amely majdnem a férfi életébe került. A kutyák és a macskák nyálában egyaránt megtalálható baktérium az emberre ártalmatlan, kivéve, ha az illető immunrendszere különösen gyenge. Gregnél pontosan ez volt a probléma. A férfit ugyan elkerülte a halál, de amputációra volt szükség mindkét karjánál, lábánál és az orvosok az orrbőrét és felső ajka egy részét is el kellett, hogy távolítsák.

Greg abban a hitben volt, hogy csak influenzával küzd, ugyanis rosszul érezte magát, lázas volt, hányt és hasmenése is volt. Családja azonban kórházba vitte őt – a férfi nagy szerencséjére – hiszen ott kiderült, hogy valójában mennyire súlyos fertőzése van.

Manteufelnek fogalma sem volt róla, hogy egy ritka genetikai anomáliával él, ami miatt szervezete különösen érzékeny a capnocytophagára.

A férfi túlélte ugyan a fertőzést, de még műtétek sorozata vár rá, emellett újra kell tanulnia mindent protéziseivel. Mégsem merült fel soha a gondolataiban az, hogy Ellitől, akitől a fertőzést kapta, megszabaduljon.

“Halálosan szeretjük őt, mintha a lányunk lenne, ő nem tehet semmiről” – mondta Greg.

Ellie minden pillanatban Greg mellett van, még a vacsoraasztalnál sem tágít mellőle. Bebújik mellé az ágyba és vigyáz rá. A nagy kedvenc azóta is megnyalogatta már Greget, de ő nagyon jól érzi magát, semmilyen előjele nincs annak, hogy újra beteg lenne. A férfi azt is elmondta, mivel régebben is voltak már kutyáik, korántsem biztos, hogy Ellie a felelős a fertőzésért.

A kutyán még a klinikai baktérium-tesztet sem végezték el, nehogy kétségbe vonja annak eredménye Ellie ártatlanságát.

Ezek is érdekelhetnek