2022 szeptember 27 kedd
KezdőlapHírekLejárt a TAJ-kártya ideje - Ezt kérik majd helyette az orvosnál

Lejárt a TAJ-kártya ideje – Ezt kérik majd helyette az orvosnál

-

Az EMMI kilencvenezer kártyaolvasót szerez majd be, ami azt jelenti, hogy valamennyi egészségügyi dolgozó (kórházi orvosok, körzeti orvosok, gyógyszerészek, klinikai dolgozók) számítógépét látják el ezekkel, így a továbbiakban nem lesz szükség régi TAJ-kártyánkra. Már, akinek az új típusú, e-személyi igazolványa van. Ugyanis az ő esetükben a személyigazolványt kérik majd el az orvosnál, mivel az tartalmazza az összes információt, amely a TAJ-kártyán szerepel.

Ez a személyi már olyan adatbiztonsági követelményeknek is megfelel, amelyek alkalmasak olyan azonosítás elvégzésére, amely megakadályozza az esetleges visszaéléseket.

A tervek szerint a jövőben már különböző szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a e-személyi tulajdonosai. Az igazolványra feltölthető lesz a vasúti bérlet. A MÁV kísérleti jelleggel már bevezette a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon.

Ha az új rendszer sikeres lesz, akkor a szolgáltatást egyéb vasútvonalakra is kiterjesztik majd. A BKK és a Volán is hasonlókat terveket szövöget a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetnek