2023 június 9 péntek
KezdőlapHírekLengyelország felfegyverkezett. Felkészült a háborúra!

Lengyelország felfegyverkezett. Felkészült a háborúra!

-

A PiS – Jog és Igazságosság (lengyelül Prawo i prawiedliwość, PiS) lengyelországi konzervatív, jobboldali populista politikai párt, felkészíti a lengyeleket a háborúra. Waldemar Kraska egészségügyi miniszterhelyettes bejelentette, hogy már speciális eljárásokat is kidolgoztak. Mit jelent mindez? Azt, hogy a háború Lengyelországban egyre valóságosabb forgatókönyvvé válik…

kep 2022 04 30 080645758
Lengyelország felfegyverkezett. Felkészült a háborúra!

Putyin riogatja a Nyugatot.

Putyin szavait nehéz félvállról venni.

„Ha valaki kívülről be merészel avatkozni és elfogadhatatlan stratégiai fenyegetést jelent Oroszországra nézve, akkor tudnia kell, hogy reakcióink és ellentámadásaink villámgyorsak lesznek…”

-mondta Oroszország elnöke április 27-én, szerdán a szentpétervári törvényhozók tanácsán, és hozzátette, országának „minden eszköze megvan, amellyel most senki sem dicsekedhet”. Itt a nukleáris fegyverekre gondolt.

A PiS felkészíti Lengyelországot a háborúra

Lengyelország kétségtelenül azon országok közé tartozik, amelyek Vlagyimir Putyin feketelistájának élén szerepelnek. A napokban mi is megírtuk, hogy Oroszország leállítja Lengyelország gázellátását, ami ennek ékes bizonyítéka. Vajon ezek a viták és „civakodások” Moszkvával háborúhoz vezetnek? A szakértők véleménye megoszlik ezzel kapcsolatban. Egyesek szerint a „jobb félni, mint megijedni” elvet kell követni.

kep 2022 04 30 080739932
Lengyelország felfegyverkezett. Felkészült a háborúra!

A PiS-kormány a jelenlegi helyzetben egyértelműen biztonsági játékot játszik. Megtette az első lépést és felfegyverezte a lengyel hadsereget. Sőt! Meg akarja tanítani a diákokat is a harci fegyverek kezelésére. Egyes források szerint a politikusok különleges eljárásokat készítenek elő Lengyelország szolgálatára háború esetén.

kep 2022 04 30 080801832
Lengyelország felfegyverkezett. Felkészült a háborúra!

Kedden Waldemar Kraska egészségügyi miniszterhelyettes beszélt ezekről. Mint elárulta, megállapították többek között, hová szállítsák a sebesülteket és a betegeket, sőt, hogyan bánjanak a háború áldozataival! Átbeszélték a háborús sebek kezelésére vonatkozó speciális utasításokat ortopédusokkal és sebészekkel.

A lőtt sebet egészen másképpen kell kezelni, mint egy békeidőszakban keletkezett sebet

kep 2022 04 30 080843946
Lengyelország felfegyverkezett. Felkészült a háborúra!

Lengyelország segít Ukrajnának

A lengyel kormány orvosokat és kórházakat készít fel egy esetleges háborúra hazánkban, de az ukránok megsegítésére is. Az oroszokkal vívott összecsapás sebesültjeit valahol ellátni kell, Lengyelország pedig egyértelműen segítő kezet nyújt feléjük.

kep 2022 04 30 080608031
Lengyelország felfegyverkezett. Felkészült a háborúra!

Ezt kérte tőlünk az ukrán fél. A fegyveres konfliktus kezdetétől fogva egészségügyi minisztériumként nagyon szoros kapcsolatban állunk az ukrán egészségügyi minisztériummal. Segíteni akarunk. A nyugat-európai országok is érintettek. Aktív segítség is van, ha a NATO-ról van szó. – mondta Waldemar Kraska egészségügyi miniszterhelyettes.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek