2022 június 25 szombat
KezdőlapEgészségLesz-e 4. és 5. oltás? A Pfizer vezérigazgatója lesújtó bejelentést tett

Lesz-e 4. és 5. oltás? A Pfizer vezérigazgatója lesújtó bejelentést tett

-

Vannak, akik épp a harmadik adag (emlékeztető) oltást kapják a vakcinából. Mások még az elsőt sem fogadták el és nem is áll szándékukban beoltatni magukat. A szakemberek eközben meg arról beszélnek, hogy lassan a negyedik és ötödik adagon kellene gondolkodni.

oltás

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója is bejelentést tett. Hangsúlyozta, hogy jelen helyzetben egyre nagyobb a járványveszély. Nagyon gyorsan szükség lehet a negyedik adag oltóanyagra. De mikor lesz mindennek vége?

A Pfizer szerint a koronavírus elleni oltás hamarosan ciklikussá válhat, akárcsak az influenza elleni oltás. Ez azt jelentené, hogy évente (vagy félévente), be kell oltatnunk magunkat. Egy pár évig biztosan…

covid

“Ha a SARS-CoV-2 aktivizálódik és kitör a járvány, akkor ugyanúgy kelleni fog az oltás, mint az influenza esetében. Azaz évente egyszer. Ha a járvány csillapodása után a koronavírus nem aktivizálódik, akkor abba lehet hagyni az oltást.”jelentette be a Pfizer brit vezetője, Ben Osborn.

Újabban olyan pletykák terjedtek el, hogy a Pfizer vakcina hatástalan az Omikron változatra. A cég azonban cáfolja ezeket a jelentéseket.

A franciák már a negyedik adag beadásán gondolkodnak

Ausztria a COVID-19 elleni kötelező védőoltások bevezetése mellett döntött. A németek is hasonló lépésen gondolkodnak. Lehetséges, hogy más országok is követik az osztrákokat.

Eközben a Francia Tudományos Tanács vezetője Jean-Francois Delfraissy miniszterelnök már bejelentette, hogy Franciaország a COVID-19 elleni oltás negyedik adagjának beadását fontolgatja. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja szerint a közepesen vagy súlyosan károsodott immunrendszerű betegeknek hat hónappal a harmadik után kell kapniuk a negyedik adagot.

Ráadásul a Pfizer már dolgozik egy olyan készítményen, amely kifejezetten az Omikront célozza meg. A vakcina valószínűleg 2022 márciusában jelenik meg.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek