2022 december 2 péntek
KezdőlapEgészség"Lusta anya vagyok" - A gyerekei azt csinálnak, amit csak akarnak

“Lusta anya vagyok” – A gyerekei azt csinálnak, amit csak akarnak

-

A háromgyermekes nőt rossz és lusta anyukának nevezik a hozzáállása miatt. Szerintetek is?

Amanda Melrose 41 éves. Rengeteg negatív kommentet kap szerte a világból. Mindenki úgy véli, hogy ő egy lusta anya. Igazából ezt maga is beismeri és nem is szégyelli.

Amandának van egy 6 éves kislánya és egy 18 éves ikerpárja. Az Egyesült Államokban élnek. Van saját YouTube-csatornája, ahova feltöltött egy videót, melyben elmeséli hogy: “Lusta anya vagyok, de nem szégyellem.”

Ebben elmagyarázza, hogy egy kicsit sajátságosan fogja fel az anyaságot. A lényege, hogy hagyja, hogy a gyermekei azt csináljanak, amit csak szeretnének.

Egyes szakértők szerint az úgynevezett “lusta szülői hozzáállás” nem feltétlenül rossz. Szabad gondolkodásra, önállóságra ösztönöz és erősíti a családi harmóniát.

A lusta anya azt is bevallja, hogy a házimunkák egy részét a lányára bízza. A kis Peyton nagyon szorgos és kedves lány, így önszántából is bevállalja mindezt. Pedig mondhatna nem-et is.

“Hat és fél éves, de már többféle ételt is képes megfőzni. Mivel nem szankcionálom és nem utasítgatom, rájött, hogy egy csapat vagyunk. Nem anya és lánya, hanem társak. A társak pedig segítik egymást. Ha folyton utasítgattam volna és leszidom, hogy ez nem jó, az nem jó, akkor a főnökének tekintene, ami valahol mélyen ellenszenvet szül benne. Így nem. Rájött, hogy nem csak az anyának kell gondoskodnia a többiekről, hanem mindenkinek mindenkiről.”

A legtöbb anyával ellentétben, Amanda nem egy tervezett ütem szerint él, ahogyan a gyerekei sem. Esznek, alszanak, amikor akarnak.

“Nincsenek bonyolult jutalmazási rendszerek, büntetések. Sokkal egyszerűbb minden. Egy idő után maguk is rájönnek arra, hogy mi a jó vagy rossz. Sokkal kevesebbet aggódom például az iskola miatt. Egyes szülők nagyon rá tudnak stresszelni. Én tökre nyugodt vagyok. Majd lesz, ahogy lesz…Ha azt látják rajtam, hogy ideges vagyok miatta, akkor ők is jobban fognak félni.”

Egyelőre nem tervezi iskolába küldeni 7 évesen a kislányát. Helyette múzeumokba mennek és otthon próbálja megtanítani pár dologra. Az iskola ugyanis megfosztja a gyerekeket a kreativitástól.

Persze Amanda azt is elismerni, hogy ezen dolgok javát azért csinálja így mert lusta…Képtelen minden reggel felkelni, összekészíteni őket, tízórait csomagolni és feltenni az iskolabuszra. Ez neki túlságosan megterhelő.

Az emberek szerint azért néha nemet kellene mondani. Erre Amanda azt válaszolja, hogy : “Nem veszek részt, nem avatkozom bele a vitájukba. Ha vitatkoznak, hagyom, hogy saját maguk rendezzék el. Ha egy játékon vitáznak, nem érdekel. Megoldják egymás között. Így elkerülhetem a dührohamokat, melyekkel a legtöbb anya szembesül. Egyszerűen, ha akarnak valamit, akkor igent mondok rá. Ezzel mindenki életét megkönnyítem. Ha a kisbabák enni kérnek, kapnak. Ha még többet ennének, azt is megkapják. A válasz mindig igen.”

“Ha egész nap a tévé előtt akarnak ülni, tegyék. Elfoglalják magukat. Hihetetlen, hogy mennyire kreatívak lehetnek a gyerekek, amikor elengeded ezeket a korlátozó szabályokat.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek