2022 december 2 péntek
KezdőlapCelebMacaulay Culkin: "A drogoknál sokkal keményebb dolgok is voltak az életemben"

Macaulay Culkin: “A drogoknál sokkal keményebb dolgok is voltak az életemben”

-

Neked mi jut eszedbe Macaulay Culkinról? Először biztosan mindenkinek a Reszkessetek, betörők című film ugrik be, de azt is tudjuk, hogy í színésznek meggyűlt a baja a kábítószerrel, de még Michael Jackson neve is sokakban felmerül. Culkin legújabb interjújában pontosan ezekről beszélt.

A Reszkessetek, betörők sztárja mostanában nem játszik filmekben, úgy mint gyerekkorában, azonban két bizonyos film miatt nem engedheti meg magának, hogy ne szerepeljen. A színész leginkább saját magát szórakoztatja olyan dolgokkal, mint például, megszavaztatja azt, hogy mire változtassa meg a középső nevét, de ezen kívül is van még néhány projektje. A színész nemrégiben egy kifejezetten izgalmas interjút adott, amit most megosztunk veletek.

Macaulay jelenleg a Bunny Ears-szel foglalkozik, ami elmondása szerint egy átmenet Gwyneth Paltrow Goopja és az Onion viccoldal között. Culkin viccet csinál az önsegítő oldalakból és cikkekből és az internetből is. Ha valaki a Google-ben rákeres arra, hogy mekkors jelenleg Macaulay Culkin vagyona, akkor az első találatok közt szerepel az a cikk, ami a Bunny Ears-en jelent meg, és aminek az a címe, hogy „Miért nem aggódik Macaulay Culkin a vagyona miatt”. Sokat elárulnak még az oldalról a következő címmel megjelent cikkek is: „Légzésgyakorlatok arra az esetre, amikor épp kirabolják a lakásod”, vagy „A legjobb Macaulay Culkin-filmek Macaulay Culkin szerint”.

“Azt hiszik, őrült vagyok. Zakkant, sérült, furcsa. És egészen tavalyig vagy tavalyelőttig nem is mutattam meg magam teljesen, szóval valójában megértem. De közben jó lenne, ha nem érne mindenkit sokkhatásként, hogy valójában rendben vagyok” – mondta.

Reszkessetek…

A színész gyakorlatilag édesapja miatt lett az, aki. Ő ugyanis nem lett híres színész, így fiára hárította ezt a dolgot. Elsőként a Rocket Gibraltár, a viking bárka című nagyjátékfilmben szerepelt, ami egyébként Kevin Spacey-nek is az első rendes filmje volt, amiben szerepet kapott. Röviddel ezután kapta meg John Hughes filmjében, a Belevaló papapótlóban John Candy mellett az egyik főszerepet. Emiatt pedig Hughes megírta neki a Reszkessetek, betörők! forgatókönyvét:. “Van benne egy jelenet, amikor kinézek az ajtó levélnyílásán. Amikor Hughes ezt látta, beugrott neki az ötlet a gyerekről, aki megvédi a házat. Majd megírta nekem a Reszkessetek, betörők!-et”.

Ettől a filmtől kezdve Culkin hollywoodi gyerekszínész lett. Elárulta, hogy az elején nagyon élvezte a dolgot, nagyon tetszett neki, hogy mindenki rá figyel és a középpontban van. “Élveztem, mert jó voltam benne, és tudtam, hogy jó vagyok.” A My girl és A jófiú című film még befutók voltak, de ezeknél sikertelenebb produkciókban is szerepelt. A Ritchie Rich után kilenc évig nem kapott szerepet egyetlen filmben sem.

“Olyan volt, mint a kötelező házimunka. Amikor hangot adtam ennek, nem hallgattak meg, pedig már iskolába akartam járni, mivel az első osztály óta nem csináltam végig egyetlen teljes évet sem. (…) Persze lehetett volna rosszabb is. Nem egy szénbányában dolgoztam. Nem gyerekkatona voltam. Az apám nem molesztált. Történtek elcseszett dolgok, de hasonló elcseszett dolgok sok gyerekkel történnek meg, mégis túlélik. Mármint nézz csak rám: van pénzem, híres vagyok, van egy gyönyörű barátnőm, otthonom és állataim. Sok idő volt, mire eljutottam idáig. Nem akarok se többet se kevesebbet. Jól vagyok” – mondta Culkin az interjúban, aki egyébként egy ideje Brenda Song színésznővel alkot egy párt, akivel Seth Green filmjének, a Changelandnek a forgatásán találkozott.

Jackson

John Hughes Culkin életének fontos része volt, bár utoljára a Richie Rich forgatása alatt beszéltek egymással. Hughes 2009-ben hunyt el, Michael Jackson halála után másfél hónappal. Az énekes huszonkét évvel volt idősebb a gyerekszínésznél, de nagyon sok időt töltöttek együtt. 2005-ben találkoztak utoljára egy bíróság férfi vécéjében. A színész Jackson védelmében tanúskodott. Az énekest végül a bíróság fel is mentette a vádak alól.

Macaulay Culkin mindig is visszafogottan beszélt Michael Jacksonról, pontosabban az őt érintő ügyekről. Minden feltételezés ellenére, semmi sem történt kettejük között.

“Az az igazság, hogy soha nem tett velem semmit. Soha nem is láttam, hogy bármit is csinált volna. És most már nincs is okom arra, hogy bármit is titkoljak. Meghalt. Nem mondom, hogy ízléses lenne, de ha máskor nem, hát most már lehetne erről beszélni. És ha mondhatnék bármit, megtenném. De nem, soha nem láttam semmit, nem tett semmit. (…) De itt egy jó sztori Michael Jacksonról, amiben Michael Jackson egyáltalán nem szerepel. Összefutottam James Francóval egy repülőn. Ez évente úgy két-háromszor megtörténik. Intettem neki, miközben felpakoltuk a táskáinkat. Ez pont azután történt, hogy bemutatták a Neverland elhagyása dokumentumfilmet, ő pedig csak annyit mondott: »Szóval az a dokumentumfilm…« Én pedig bólogattam, amit hosszú csend követett, majd azt kérdezte: »Szóval mit gondolsz?« Én pedig ránéztem és visszakérdeztem: »Most a TE halott barátodról szeretnél beszélgetni?« Mire visszakozott, hogy nem dehogy, én pedig mondtam neki, hogy örültem, hogy találkoztunk.”

Jó, de mi a helyzet a drogokkal?

A színész huszonöt éves korában írt egy könyvet saját magáról. Az első fejezetben egy cirkuszi majomról szól, amit a gyerekszínészet ihletett. Culkin arról ír, hogy mi a különbség a boldogság és a szórakozás között.

“Rengeteget szórakoztam úgy, hogy közben nem voltam boldog. És voltam boldog anélkül, hogy szórakoztam volna. De lehet a kettőt egyszerre is. Csak ne keverd össze a két dolgot. Mert könnyű összekeverni. Sokszor amikor jól szórakozol, arról csak egy adag MDMA tehet. De ez nem jelenti azt, hogy boldog is vagy. Csak azt, hogy megváltoztál. Sokszor megvádoltak azzal, hogy drogproblémáim vannak, de ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. Sokkal keményebb dolgok is voltak az életemben a drogoknál. A legjobban talán úgy tudom leírni, hogy párszor játszottam a tűzzel. De közben soha nem jártam a rehabon vagy hasonló helyen. Soha nem kellett leszoknom. Persze volt egy-két alkalom, amikor össze kellett kapni magamat. De amikor pár barátom azt kérdezte, hogyan kell leszokni, azt mondtam nekik, hogy engem kérdezzenek utoljára, mert a legrosszabb tanácsot tudom csak adni. Azt, hogy hagyják abba. Csak hagyják abba! Pedig valójában nem így működik. Csak én soha nem jutottam el arra a pontra, ahol segítséget kellett volna kérnem. Nem lennék ma az, aki vagyok, ha néha nem használtam volna drogokat. Az izomlazítókon kívül, amit néha beszedek, már nem használok semmit. Viszont iszom és dohányzom. Más szerekhez már nem nyúlok. Persze szeretem őket, de olyanok, mint a régi barátok, akiktől néha inkább elbúcsúzol.”

Macaulay Culkin idén tölti be a negyvenedik életévét, amivel kapcsolatban így fogalmazott: “Van egy-két fekélyem, amivel foglalkozni kéne. Nem szarok már úgy, mint régen. Mintha a testem azt mondaná: ó, szóval ilyen érzés, amikor haldokolsz”.

Ezek is érdekelhetnek