2022 december 4 vasárnap
KezdőlapHírekMagyar nemzeti színekben pompázott a világhírű Niagara-vízesés

Magyar nemzeti színekben pompázott a világhírű Niagara-vízesés

-

Magyarországon október 23-án emlékezünk meg az 1956-os forradalom hőseiről. Idén azonban nemcsak hazánkban kapott nagy szerepet a piros-fehér-zöld színkombináció. Az Egyesült Államok és Kanada határán található Niagara-vízesés is nemzeti színeinkben pompázott. Palkovits Valér, a torontói magyar konzul közösségi oldalán osztotta meg az elképesztő látványt.

A torontói főkonzul kapcsolta fel a fényeket, továbbá Balla Sándor színesítette meg a vízesés Amerikára eső oldalát a magyar lobogó piros-fehér-zöld színeivel.

“A nemzeti összetartozás évében, a nemzeti ünnepünk napján így tisztelgünk 1956 hősei előtt. Így emlékezünk meg azon – több mint harmincezer – honfitársunkról, akik a forradalom leverését követően elhagyni kényszerültek hazájukat és itt Kanadában találtak új otthonra” – mondta Palkovits Valér.

“Trianon századik évfordulója alkalmából és az összetartozás erejét kifejezve” a magyar színekben pompázó vízesés mellett száz szál virágot is bedobtak a Niagarába.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter is közzé tette a csodálatos pillanatokat:

A Niagara-vízesés mellett a Torontóban található CN Tower is piros-fehér-zöld díszkivilágítást kapott, hogy megemlékezzenek az 1956-os forradalomról.

Fantasztikus látvány…Elképesztő!

Ezek is érdekelhetnek