2022 december 4 vasárnap
KezdőlapEmberekMagyarország kormánya meghozta a döntést: csak szentestére függesztik fel a kijárási tilalmat

Magyarország kormánya meghozta a döntést: csak szentestére függesztik fel a kijárási tilalmat

-

Jó pár hete arra várunk, hogy megtudjuk mi lesz a családok sorsa karácsonykor. Sokan tartottak attól, hogy a korlátozások erre az időszakra is vonatkoznak majd, és távkarácsonyt kell tartani a szeretteinkkel. A kormány a legutolsó rendelkezés bevezetésekor arról számolt be, hogy a karácsonyról december 21-én, azaz a mai napon fognak dönteni. Elérkezett tehát az ideje annak, hogy megtudjuk Magyarország kormánya hagyja-e, hogy a karácsonyt a családdal töltsük. A ma meghozott döntések alapján úgy határoztak, hogy szentestére ideiglenes jelleggel felfüggesztik a kijárási tilalmat. Ez azt jelenti, hogy december 24. esttől egészen december 25. reggeléig szabadon lehet járni az utcákon.

Az erről szóló információkat az operatív törzs műveleti központjának helyettes vezetője, név szerint Kiss Róbert alezredes jelentette be. Szó esett még a családi rendezvényekről is, melynek keretein belül még mindig csak maximum 10 fő tartózkodhat egy helyiségben. Ebbe a számba a 14 éven aluli gyermekek nem tartoznak bele. – mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Természetesen ennek ellenére még mindig óva intenek mindenkit a tömeges utazástól, karácsonyozástól. Orbán Viktor miniszterelnök szerint azonban sokkal biztonságosabb lenne, ha mindenki otthon maradna karácsonykor, hiszen ez az ünnep jövőre is lesz, a kérdés, hogy mi is leszünk-e. Arra kéri a magyar állampolgárokat, hogy legyenek körültekintőek, az idős családtagokkal, hiszen még mindig rájuk a legveszélyesebb a vírus.

Reméli, hogy hamarosan beindulnak a vakcinázások és ezzel le tudjuk győzni a makacs koronavírust. Elmondása szerint elsőként a kórházi dolgozók, majd az idősek kapják meg az ellenanyagot. Persze senkit sem köteleznek rá, mindenki szabad akarata szerint dönti el, hogy beadatja magának vagy sem.

Ezek is érdekelhetnek