2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapHírekMagyarországról is kivonulhat a Tesco- Ha így lesz, a Kaufland váltja majd...

Magyarországról is kivonulhat a Tesco- Ha így lesz, a Kaufland váltja majd fel

-

A Tesco az egyik legnagyobb áruházlánc, ami hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. A vállalat azonban, most bejelentette, hogy Lengyelországból már a múlt hónapban kivonult, jelenleg pedig, a többi kelet-európai országot vizsgálja.

A legnagyobb brit kereskedelmi hálózat Londonban jelentette be a hírt, múlt hét csütörtökön. Valamint azt is hozzátették, hogy a többi érdekeltségre fognak koncentrálni, így a magyarországi üzletek sem maradnak ki a szórásból.

Egy lengyel lap arról cikkezett, hogy “a Tesco végül ki fog vonulni Kelet-Közép-Európából”. Ugyanis a londoni tőzsde elemzői erre a következtetésre jutottak.

Már többször is hallhattunk olyan információt, hogy a hálózat Magyarországról is kivonul, de ezidáig semmilyen lépést nem tettek az ügyben. A pletykák szerint a Tesco helyét a Schwarz-csoport veheti át, amihez jelenleg a Lidl és a Kaufland is tartozik.

Ken Murphy, a Tesco kijelölt új vezérigazgatója át fogja tekinteni a brit vállalat jelenleg még fennmaradt leányvállalatainak tevékenységeit és értékeli további működési lehetőségeiket.

“Noha ezeket a terveket a cég sajtóirodája cáfolta, vannak olyan körülmények, amelyek valószínűvé teszik a londoni elemzők előrejelzéseit. Az egyik, hogy Lewis az utóbbi években többször is tagadta, hogy visszavonulnak Lengyelországból, ám a lengyel Tesco katasztrofális pénzügyi eredményei végül rákényszerítették, hogy elismerje: nincs tovább, és eladják leányvállalatot a dán Salling Groupnak” – írta a napi.hu.

Dave Lewis, aki a vállalat előző vezérigazgatója azt mondta, hogy ugyan a vállalat a közép-európai üzlethálózatokban nagy előrelépést tett, Lengyelországban szembe kellett néznie a piaci kihívásokkal.

Lewis azt is hozzátette, hogy a lengyel üzletlánc eladásával a Tesco összpontosíthat a csehországi, szlovákiai és magyarországi üzleti tevékenységekre. A felsorolt országokban még erős a piaci pozíció, de mindenképpen felül kell vizsgálni a lehetőségeket.

“Soha nem mondom, hogy soha, mert persze a dolgok változhatnak, de jelenleg nincsenek tervek sem arra nézve, hogy az igazgatótanács Közép-Európa elhagyásáról tárgyaljon” – mondta John Allan, a társaság elnöke.

A régió feladása tulajdonképpen azzal járna, hogy vállalat magyarországi működése is megszűnne, vagy jelentős változásokon menne át.

Ezek is érdekelhetnek