2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekMár 39 embert kellett karanténba zárni Magyarországon a koronavírus miatt

Már 39 embert kellett karanténba zárni Magyarországon a koronavírus miatt

-

A tegnapi nap folyamán jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Magyarországra is utat tört magának a rettegett koronavírus, ami már szó szerint az egész országot megfertőzte. A hét elején arról számolt be, hogy még nincs az országban a vírus, de biztosra veszi, hogy lesz… és sajnos beigazolódott a gyanúja. A szomszédos országokban már elterjedt a vírus így csak idő kérdése volt mikor fog hazánkban felbukkanni. Kiderült, hogy egyből két koronavírus fertőzött is van Magyarországon és mindketten iráni származású hallgatók. Miután kitudódott kikről van szó az illetékes szervek azonnal elvitték őket a Szent László kórházba és folyamatos megfigyelés alatt tartják őket. A miniszterelnök által megtudtuk, hogy a két iráni egymástól függetlenül lett koronavírusos.

Információk szerint csak a vírusfertőzöttséget állapították meg náluk, de tüneteket egyik sem produkált. Hírek szerint a Széchenyi fürdőben is megfordultak így az idősebb korosztályból szinte bárki megfertőződhetett.

Nem is olyan régen azonban kiderült, hogy már 39-re nőtt azon emberek száma az országban, akiket koronavírus fertőzés gyanúja miatt karanténba kellett zárni. Egy illetékes orvost megkérdeztek a vírussal kapcsolatban, aki arról számolt be, hogy leginkább az idősebb korosztályra van veszéllyel vagyis a 65 év felettiekre. Ennek tükrében mindenkit megkérnek, hogy nagymamát, nagypapát most senki se küldjön boltba kenyérért, ne kérjék meg a szülők őket, hogy vigyék el az unokát óvodába, iskolába…stb.

A magyar kormány fontos tudnivalókat osztott meg saját Facebook oldalán a koronavírussal kapcsolatban:

Ezúttal is nyomatékosítják a lakosságban, hogy mindenki jó alaposan és rendszeresen mosson kezet, mert ezzel lehet legjobban megállítani a vírusfertőzést!

Ezek is érdekelhetnek