2022 december 2 péntek
KezdőlapHírekMár Ausztriában és Horvátországban is megjelent a koronavírus

Már Ausztriában és Horvátországban is megjelent a koronavírus

-

A kínai egészségügyi hatóság szerint, az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan városra korlátozódott a vírus terjedése.

Olaszországban is tovább terjed a betegség. Információk szerint már 283 esetet regisztráltak, sőt, már a dél-olaszországi Szicília területén is megjelent a koronavírus. Eddig heten vesztették életüket, illetve egy gyógyult is van már.

Iránban 34 új esetet diagnosztizáltak, az összes ismert megbetegedésszám ezzel 95-re nőtt. Az elhunytak száma a perzsa országban jelenleg 15 fő.

Az ausztriai Tirol tartomány kormányzója bejelentette, hogy két embert regisztráltak a koronavírus-járvány gyanújával.

Günther Platter ma délután elárulta, hogy az első tesztek pozitív eredményt mutattak, de további vizsgálatokra is szükség van. Nem sokkal később kiderült, hogy az újabb tesztek is pozitívak voltak, így már biztos, hogy koronavírus-fertőzésről van szó. Egy helyi lap szerint mindkét beteg innsbrucki lakos, 24 évesek és nemrég Lombardiában jártak. Jelenleg enyhe lázuk van és egy helyi klinikán kezelik őket. Így már hivatalos, hogy Ausztriában is felütötte fejét a járvány.

Arról is beszámoltak, hogy egy 55 éves linzi férfi is a koronavírushoz hasonló tüneteket produkál. A férfi nemrég tért haza Velencéből egy turistacsoport tagjaként. Orvoshoz fordult, a vizsgálat után pedig azonnal elkülönítették. A csoport többi tagját pedig nyomatékosan kérték, hogy ne érintkezzenek senkivel.

A horvát kormány is bejelentette, hogy náluk is megjelent az új típusú koronavírus. Andrej Plenkovic, horvát kormányfő a koronavírussal foglalkozó válságstáb zágrábi ülése után közölte a hírt. Az első fertőzött egy fiatal férfi, aki február 19-e és 21-e között Milánóban tartózkodott.

Vili Beros, horvát egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a férfit jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán karanténban tartják, az állapota pedig kielégítő.

Ezek is érdekelhetnek