2022 május 20 péntek
KezdőlapÉrdekességekMár lehet látni a nyári időt. Ilyen lesz az időjárás, a következő...

Már lehet látni a nyári időt. Ilyen lesz az időjárás, a következő hónapokban

-

Szerintem mind egyetértünk abban, hogy a mostanában tapasztalt időjárás kritikán aluli. Egyik nap még süt a nap, másik nap 5-10 fokot csökken a hőmérséklet, erős szél fúj, amihez még eső is társul. Egyes helyeken még a hó is esett pedig május van, amikor nem kellene ilyeneknek történnie. Már a jó időnek, a napsütésnek, 25 fok feletti hőmérsékletnek kellene közelednie, nem pedig ilyen ramaty időjárásnak lennie. Ebből kifolyólag gondolom nagyon sokan várják azokat az előrejelzéseket, melyek megmondják, hogy milyen idő is várható a nyári szezonban. Nos, nem is kell tovább várakoznotok, mert elhoztuk nektek ezeket az információkat.

Ilyen idő várható nyáron.

Június

A nyár hivatalos első hónapja az előrejelzése szerint egyelőre jónak és száraznak ígérkezik. Tény és való, hogy nem lesz kánikula, de szerintem a 23-28 fokos hőmérsékletnek már mindenki örül. Ahogy a képet elnézzük jelentős napsütésre van kilátás, csapadék csak ritkán éri el hazánkat, ami viszont a mezőgazdasággal foglalkozó embereknek nem lesz jó, de addig még tudjátok bármi változhat. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet a hónapban 21 fok körül lesz a legmagasabb pedig elérheti a 29 fokot is.

Július

A jelen állások szerint a július is elég száraznak ígérkezik, ám a hónap második felében már számottevő csapadékkal kell számolni. Egyelőre a júniushoz hasonló időjárásra kell számítania mindenkinek. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 25 fok lesz, a legmagasabb pedig 30 Celsius fok is lehet. Ez már elég strandidőnek mutatkozik nem igaz? Szóval, akik júliusban terveznek hazánkban nyaralni menni, célszerű nekik a hónap első heteiben elmenni, hogy jó időt és sok napsütést fogjanak ki.

Augusztus

Az eddigi előrejelzések szerint a tavalyi és tavalyelőtti kánikula teljesen elmarad, ugyanis nem fogunk 30 fok feletti hőmérsékletet mérni. Ez igazság szerint az idősebb embereknek kedvez majd, hisz ők, illetve a szívbetegek, asztmások nem annyira viselik jól a nagy meleget. Augusztusban is körülbelül 26 és 30 fok feletti maximumokat mérhetünk, eső pedig egy-két helyen várható. Úgy látszik a nyarunk sokkal szárazabb lesz, mint ez a fránya tavasz, ami eddig szinte csak esővel kecsegtetett számunkra.

Szerintetek lehet hinni az előrejelzésnek, vagy az időjárás úgy megleckéztet bennünket, hogy 180 fokos fordulatot fog venni? Ti melyiket kedvelitek jobban a száraz, meleg nyarakat, vagy az enyhe időt?

Ezek is érdekelhetnek