2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekMárcius 28-ig érvényben maradnak a korlátozások

Március 28-ig érvényben maradnak a korlátozások

-

A hónap első hetében döntöttek arról, hogy március 8. hétfőtől március 22. hétfőig szigorítani fognak a korlátozásokon. Ennek következtében az általános iskolások is digitális oktatásra álltak át, a plázák bezártak, a szolgáltatásokat szüneteltették és csak a legszükségesebb üzleteket hagyták nyitva. Akkor még azt mondták a szakemberek, hogy ez a két hét elegendő lesz ahhoz, hogy visszaszorítsák, vagy épp redukálják az új fertőzöttek számát, ám a harmadik hullám úgy döntött nehéz tüzérséggel küzd ellenünk.

Sajnos a számok arra engednek következtetni, hogy a fertőzöttek, betegek, kórházban kezeltek egyre többen lesznek. Ahogy az lenni szokott Orbán Viktor miniszterelnök minden héten pénteken interjút ad a rádióban, hogy a legfontosabb kérdésekre választ adjon, illetve a legújabb intézkedésekről beszéljen. A mai interjú során azt mondta, hogy hétfőtől még egy hétig biztos maradnak a korlátozások.

“A járványhelyzet miatt a hatályban lévő korlátozó intézkedések március 28-ig biztosan fennmaradnak. A betegek száma nő, ezért nem lehet most lazítani. A kórházak bírják a kapacitást, fel vannak készülve. Az oltás jelenti a megoldást a vírus terjedésének megakadályozására. Akkor lehet elkezdeni az újraindítást, ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót. Most 1,5 millióhoz közelítünk, heti négyszer, ötször több embert oltunk be, mint ahányan megbetegszenek” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Ennek a hírnek valószínű nem nagyon örültek például a szépségiparban dolgozó szakemberek, hisz ők így nem két hanem három heti bevételtől esnek el, ami komoly anyagi veszteség. De az is biztos, hogy a kisgyerekükkel otthon maradt szülők sem ugrottak ki a bőrükből örömünkben, hisz ők megint csak nem tudnak menni dolgozni.

A kérdés már csak az, hogy hány hétig kell még otthon maradni ahhoz, hogy érdemi változás történjen?! A bevétel és a munkahely hiány miatt nagyon gyorsan fel lehet élni azt a kis pénzt is, amit az emberek félreraktak ínséges időkre. A legelszomorítóbb, hogy úgy tűnik nemcsak hazánkban van probléma és nemcsak nálunk voltak szigorítások. Lengyelország például lezárta az egész országot, és Franciaország fővárosa valamint több régiója is most négy hetes lezárásra számíthat.

Ezek is érdekelhetnek