2022 május 25 szerda
KezdőlapCelebMaterazzi 14 év után árulta el, miért fejelte le őt Zidane a...

Materazzi 14 év után árulta el, miért fejelte le őt Zidane a VB-döntőn

-

Olaszország és Franciaország küzdött meg egymással a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntőjében. A Berlinben megrendezett döntő kétszer tizenöt perces hosszabbításában a francia csapat legjobbja, Zinédine Zidane lefejelte Marca Materazzit. A bíró nem vette észre a szabálytalanságot, így a tartalék-játékvezető hívta fel rá a figyelmét. A játékvezető egyeztetett asszisztensével, majd azonnal piros lapot adott Zidane-nak.

A VB-döntőt végül tizenegyesekkel dőlt el, így a trófeát az egyébként rosszabbul játszó olaszok emelhették a magasba. Materazzi 14 év után elárulta, mit mondott pontosan, amiért Zidane lefejelte őt.

A volt olasz válogatott focista elmondta, hogy a döntőben több alkalommal is ütköztek, veszekedtek és szidták egymást. Az ominózus fejelés előtt Zidane száját a következő mondat hagyta el:

“A mezemet majd később adom oda neked.” Ami azt jelenti, hogy egy jelentéktelen futballista vagy és miénk lesz a győzelem.

Materazzi válasza pedig elszakította azt a bizonyos cérnát a legendás franciánál.

“Inkább a nővéred kellene a mezed helyett.” Nos, ez a mondat mindannyiunk számára teljesen világos, nem szorul magyarázatra.

Ezt a lefejelés követte, Zidane-t kiállították, majd a pályafutását is befejezte.

Edzőként azóta is hatalmas sikerrel tevékenykedik. Jelenleg a királyi gárda edzője, aki sorozatban három Bajnokok Ligája győzelemre vezette csapatát.

Íme Zidane és Materazzi csatája:

Ezek is érdekelhetnek