Világunk.hu
2023 december 4 hétfő
Világunk.hu
KezdőlapEmberekMedvegyev szerint eltűnik az EU a térképről, mire Ukrajna taggá válik

Medvegyev szerint eltűnik az EU a térképről, mire Ukrajna taggá válik

-

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint az EU ugyanarra a sorsa juthat, min a Szovjetunó. Magyarán, eltűnhet a térképről, mielőtt még Ukrajnát befogadná.

kep 2022 06 21 112223855

Medvegyev 2008 és 2012 között volt orosz elnök és jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának helyettes vezetője. Szerinte Brüsszel ígéretei Ukrajnának a szovjet vezetők kommunizmusépítési terveihez hasonlók.

Megígérték! És csak Malorosszijának ígérték, Grúziának még csak nem is (én megsértődtem volna a helyükben, Törökországról nem is beszélve). Megígérték, de feltételekkel. A típusnak jobbnak, tisztábbnak kell lennie. Kevésbé korrupt, fejlettebb, felvilágosult, okosabb. Ursula néni még azt is mondta, hogy az ukránok meghalnak az EU-tagságért. És ennyi… 

kep 2022 06 21 120923814

Félelmetes belegondolni, mekkora botrány lesz ebből, hiszen milyen áldozatokat hoztak az EU-csatlakozás oltárán, és mekkora csalódás lesz a boldogtalan ukránok várakozásai? uh, nem akarom elkiabálni 

Az EU Bizottság pénteken javasolta, hogy Ukrajna kapja meg a tagjelölt státuszt, ami az első lépés a tagsághoz. Az unió keményen aggódik az ukrán korrupciótól. Az ukránok az után nyújtották be a tagsági kérelmet, hogy Oroszország megtámadta őket.

kep 2022 06 21 121114346

Az EU-tagok között nézeteltérések voltak az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban is. Az orosz olajra vonatkozó részleges tilalom bevezetése mellett Brüsszel engedményeket tett Magyarországnak és több más országnak.