2022 június 25 szombat
KezdőlapEmberekMég mindig küzd az életéért az összeesett tüdővel született kisfiú - A...

Még mindig küzd az életéért az összeesett tüdővel született kisfiú – A család már csak a csodában bízik

-

Nincs is annál szomorúbb és borzalmasabb, mint mikor egy édesanya és egy édesapa megtudja, hogy gyermeke beteg és csak a csoda segíthet rajta. Soha egyetlen szülőnek sem kellene átélnie azt a fájdalmat, ami egy ilyen hír közlése után keletkezik. Ma már rengeteg olyan vizsgálat van, mellyel megállapítható, hogy a leendő szülőknek van-e valamilyen betegsége, amit esetleg a kisbabájuk örökölhet, illetve olyan tesztek is vannak, amik már magzati korban kiszűrik a lehetséges betegségeket. Viszont az élet néha kegyetlen játékot űz, így a legalaposabb vizsgálatok mellett sem lehetnek biztosak abban, hogy egészségesen látja meg a napvilágot.

A mai cikkünkben egy hat hónapos kisfiú életéért fohászkodnak a szülei. A kis Tommy összeomlott tüdővel született, ami komoly aggályokat váltott ki az orvosokban is. A kisfiú hét héttel korábban született és a természetes szülés ellenére állapota olyan súlyos volt, hogy azonnali sürgősségi ellátásra szorult.

A 27 éves édesanyja, Sophie Davey elmondta, hogy több tesztet és vizsgálatot is elvégeztek rajta, majd kiderült, hogy fia súlyos beteg. A család most nagyon aggódik a kis Tommy jövője miatt. Mivel a kicsi még a járvány idején született ezért az anya a következőt fogalmazta meg:

“Nehéz volt elfogadni, hogy a kisfiunk egyedül van a kórházban a járvány ideje alatt és én nem lehetek vele.”

Mára már majdnem hét hónap telt el, ás nem tudják, hogy milyen irányba haladnak a dolgok. Nem először fordul elő, hogy a fia közel áll a halálhoz mivel korábban a mája is megbetegedett, de a család továbbra is optimista a gyógyulása szempontjából.

“Két héttel ezelőtt a kórház felkészített minket a legrosszabbra. Azt mondták, hogy Birminghambe kell őt vinni transzplantációs műtétre. Szerencsére erre nem került sor, mert hirtelen stabilizálódni kezdett a mája.” – idézte fel az emléket az édesanya.

“Karácsony óta nem tudtuk hazahozni őt a kórházból. Úgy érezzük ez egy véget nem érő hullámvasút. Ennek ellenére Tommy minden egyes nap küzd a saját életéért.” – folytatta Sophie.

Az édesanya azt is elmesélte, hogy férjével Curtis Rushhal, naponta meglátogatják Tommyt a kórházban. Az elmúlt hét hónapban mellette voltak abban a reményben, hogy találnak gyógymódot a súlyos szövődmények ellen.

“A fiam szívproblémája és krónikus tüdőbetegsége van, de van valami más is, amire eddig senki sem jött rá” – mondta.

Tommy összetett esete számos egészségügyi szakember figyelmét felkeltette országszerte. A Southampton, a Birmingham és a Great Ormond Street kórházak osztályai mind vitába szállnak Tommy jövőjének terveivel kapcsolatban.

A kisfiút most leukémiára és HLH-ra (hemofagocita limfohistiocitózisra) tesztelik, ami egy nagyon ritka betegség, de leginkább csecsemőknél és kisgyermekeknél fordul elő.

“Jelenleg ismeretlen terepen vagyunk, de az intenzív osztályon dolgozó embereknek köszönhető, hogy az élete számos alkalommal megmenekült” – mondta Miss Davey.

“Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor azt érzetem nem jókor jön. Elég sok mentális egészségügyi problémám volt, és néhányszor megpróbáltam a saját kezem által itt hagyni a földi világot. De kiderült, hogy Tommy megmentett engem, és mindazok ellenére, amin most keresztül megy, megváltoztatta az életemet.”

Tommy nagymamája, Tina Rush elmondta, hogy sem a Covid miatt sem az intenzív osztályon való tartózkodása miatt nem láthatta unokáját. Sajnálta, hogy nem tehet érte semmit, csak imádkozhat Istenhez, hogy gyógyítsa őt meg.

Tina Rush

A család úgy döntött, hogy elindít egy Gofundme oldalt a kis Tommy számára. Mivel a kórházi kezelések nagyon drágák így nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Remélik, hogy az adományok fedezik a kisfiuk kezelését. Miss Davey elmondta, hogy anyagi nehézségeik támadtak a kórházi számlák kifizetése, és az utazás költségei miatt, ezért otthonuk veszélybe került. Ha nem jutnak hamar pénzhez, lehet, hogy el kell adniuk a házukat.

Kitartást kívánunk a családnak. Reméljük ez a kis angyal fel fog épülni!

Ezek is érdekelhetnek