2022 július 6 szerda
KezdőlapÉrdekességekMegdöbbentő felvételek készültek egy kameruni bevásárlóközpontban, ahol mozgólépcsőket üzemeltek be

Megdöbbentő felvételek készültek egy kameruni bevásárlóközpontban, ahol mozgólépcsőket üzemeltek be

-

Egy kameruni bevásárlóközpontban meg szerették volna könnyíteni a vevők dolgát, ezért kényelmük érdekében mozgólépcsőket telepítettek. A Carrefour francia szupermarketlánc területén azóta naponta legalább húsz baleset történik.

Az afrikai országban egyáltalán nem jellemzőek a mozgólépcsők, így használatukat sem ismerik a Kamerunban élők. Ez pedig még nem minden, ugyanis félnek az ismeretlentől, a moderntől, amit a mozgólépcső jelképez.

A bevásárlóközpont munkatársai és a biztonsági őrök is részt vettek egy képzésen, amelyen olyan dolgokat tanultak, amikkel megakadályozhatják a lehetséges fennakadásokat. Valamint egy elsősegély tanfolyam is beletartozott a képzésbe, mivel bele kellett kalkulálni azt is, hogy kezdetben előfordulhatnak kisebb balesetek.

Arra azonban senki nem számított, hogy ekkora káosz alakul majd ki, arra pedig végképp nem, hogy naponta több, mint húszan szenvednek balesetet a modernizálás miatt.

Videofelvételek is készültek a mozgólépcső beüzemelése után, amik egészen megdöbbentőek. Az első felvételen jól látszik a félelem, mert az emberek alig mernek rálépni a mozgólépcső első fokára.

A második videó bizonyítja is, hogy a helyiek nem ismerik a helyes használatot.

A harmadikon pedig néhány balesetet mutatnak be. Valószínűleg nem ezek voltak a legnagyobbak.

A mai világban rendkívül megdöbbentő és sajnálatos látni, hogy bizonyos országokban milyen körülmények uralkodnak. Az, ami számunkra teljesen természetes, az másokban félelmet, bizonytalanságot kelt, sőt, veszélyes is.

Ezek is érdekelhetnek