2022 július 4 hétfő
KezdőlapCelebMegdöbbentő! - Házkutatást rendelt el az argentin ügyészség Maradona orvosánál

Megdöbbentő! – Házkutatást rendelt el az argentin ügyészség Maradona orvosánál

-

Diego Maradona 2020. november 25-én szerdán végleg lehunyta szemeit. Az argentin futballista testét az Elnöki Palotában ravatalozták fel, majd a Bella Vistában található Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben kísérték utolsó útjára. A szertartást szűk körben tartották és körülbelül háromnegyed óra alatt végső nyugalomra helyezték az “Isteni Diegot”.

Maradona hatvan éves korában távozott az élők sorából. A boncolási jegyzőkönyv alapján minden idők legjobb futballistájának halálát szívroham okozta. A ravatalnál több ezren rótták le kegyeletüket, sőt, akkora volt a tömeg, hogy a rendőröknek is közbe kellett avatkozni. Bár a San Isidro megyei főügyész, John Broyard egyértelműen kizárta az idegenkezűséget, az argentin ügyészség szerint valami gyanús a futballista halála körül. Éppen ezért házkutatást rendeltek el Maradona orvosának ingatlanjaiban.

Az argentin világbajnokhoz a vészhívás után több, mint fél órával érkeztek meg a mentők. Ez az oka annak, hogy Matias Moria elrendelte a haláleset körülményeink vizsgálatát. Az ügyben nyomozás indult és szombaton már kihallgatták a családtagokat és a focistával kapcsolatban állókat. Az ügyészség vasárnapi közleményében tudatta, hogy a vallomások során olyan bizonyítékokra tettek szert, amiknek alapján feltétlenül szükségesnek tartották a házkutatást, amit aztán a bíróság engedélyezett is.

A nyomozók meg is jelentek Maradona orvosának, Leopoldo Luque-nek lakásán és rendelőjében, majd átkutatták azokat. A pontos okot nem árulták el, ahogy azt sem, hogy mit kerestek és megtalálták-e azt.

Ezek is érdekelhetnek