2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekMegdöbbentő pillanat - Videóra vették a férfit, aki nem sokkal később 50...

Megdöbbentő pillanat – Videóra vették a férfit, aki nem sokkal később 50 métert zuhant a vidámparkban

-

Időről-időre sokkoló videók és hírek látnak napvilágot, melyek megrázzák az embereket. Ilyen volt, amikor egy túrázó szelfizés közben lezuhant a mélybe, mert megcsúszott a vizes köveken. Hasonlóan szomorú hír volt, mikor arról számoltunk be, hogy egy darukezelőként dolgozó fiatal nő videóra vette saját elhalálozását, mikor kiesett a kabinból. Sajnálatos módon most is egy hasonló tragédiával érkeztünk, mely Utah államában történt.

Mindenki számára borzalmas pillanat volt, mikor látták, hogy egy férfi 50 métert zuhan a vidámparkban. A szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy a felvonó egyik kocsijáról egy férfi lóg le.

A tragikus eset a Utah állambeli Lagoon Vidámparkban történt méghozzá a Sky Ride nevű libegőn. A helyet rengeteg család látogatja főleg a jóidőben, így a balesetet is nagyon sok szemtanú látta.

Wayne Hansen farmingtoni rendőrfőkapitány elmondta, hogy a férfit azonnal kórházba szállították, ám hétfőn belehalt a sérüléseibe. A kritikus állapotban lévő férfiért mentőhelikopterrel érkeztek, ám előtt a rendőrök és a mentősök megpróbálták stabilizálni.

A park egyik látogatója, név szerint Lucy Grace Astilla a Fox 13-nak azt nyilatkozta, hogy szombaton egyedül látta a férfit, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra. Amikor észrevette, hogy a felvonóba kapaszkodik, kezdetben azt feltételezte, hogy “profi tornász”, aki merész “mutatványt” hajt végre.

Astilla épp az ellenkező irányba utazott mikor a levegőben elkezdett kamerázni. Akkor vette észre a férfit, aki a kocsi külső korlátjába kapaszkodott. A videón a férfi csak lógott, miközben elhaladt a szökőkút felett.

A farmingtoni rendőrség közölte, hogy nem sokkal este 6 óra előtt több 911 hívást is kaptak, pont akkor, mikor a férfi a földre zuhant.

Astilla így folytatta a beszámolót: „Tegnap este nem tudtam aludni, mert arra az emberre gondoltam. Megállás nélkül imádkoztam érte. Remélem, felépül.”

Hétfőn azonban a farmingtoni rendőrséget értesítették, hogy a férfi elhunyt és családja nem szeretné, ha nyilvánosságra hoznák a nevét. Azt is megerősítették, hogy a zuhanás nem szándékosan következett be.

Az esetet még mindig vizsgálják a rendőrök. A vidámpark illetékesei azt mondták, semmilyen jel nem utal arra, hogy a felvonó hibásan működött volna.

Wayne Hansen rendőrfőnök így nyilatkozott: „Nem tudjuk, miért tette ezt, vagy mi történt. Nyomozást folytatunk az ügyben, hogy kiderítsük.”

A Lagoon Vidámpark őszinte részvétét fejezte ki a férfi családjának.

Adam Leishman, a park szóvivője a KUTV -nek elmondta: „A park minden útja intenzív biztonsági ellenőrzésen esik át, amit szombat reggel is elvégeztek.”

A Lagoon közleményében a következőt olvashattuk: „Szomorúak vagyunk az esemény miatt, amely [szombaton] történt a Sky Rideon. Őszinte részvétünk az egész családnak és a hozzátartozóknak.

A Lagoon Vidámpark felvonójának vasárnapi újranyitását a hatóságok engedélyezték.

Íme az ominózus videó:

Ezek is érdekelhetnek