2022 május 19 csütörtök
KezdőlapEmberekMegérkezett a riasztás: zivatar, jégeső és több mint 100 km/h-s szél várható...

Megérkezett a riasztás: zivatar, jégeső és több mint 100 km/h-s szél várható 9 megyében.

-

Mostanában kapunk hideget meleget az időjárásától az utóbbi időben azonban átesett a ló túloldalára, ugyanis míg május tele volt esőzésekkel, addig június első hetei szikrázó napsütéssel és kánikulával kecsegtettek. Tudjuk, hogy az embereknek egyik sem jó, de tény, hogy az utóbbi napokban tapasztalt tikkasztó meleg nagyon megviseli a szervezetet, de nemcsak az idősebb korosztályét, hanem a fiatalokét is. Többen fejfájásra, migrénre, gyengeségre, vérnyomás ingadozásra panaszkodhattak. Viszont most újabb fordulóponthoz érkeztünk.

A déli óráktól fogva komoly zivatarokra lehet számítani az ország bizonyos területein. Többnyire a DNY-ÉK-i vonal mentén tapasztalhatnak az emberek záporokat, mellyel 20-50 mm csapadék eshet le egyszerre. Ha ez mind nem lenne elég, több helyen jégeső is várható, melyek körülbelül 2 mm átmérővel rendelkeznek, s ez még mindig nem minden, ugyanis a met.hu arra hívja fel a figyelmünket, hogy 60 km/h-s szél is várható, sőt néhol 100 km/h-s is lehet.

A délutáni és kora esti órákban többnyire az Alföldön és az ország középső részében fordulnak elő záporok, zivatarok.

De természetesen a meteorológusok arra is felhívták a figyelmet, hogy 11 és 15 óra között nem célszerű kimenni a szabadba, ugyanis a nem érintett terülteken még mindig nagyon magas az UV sugárzás, így most gyakorlatilag az ország tényleg ki van téve a hideg és a meleg időjárásnak. Készüljön fel mindenki, mert a természet nem szórakozni jött Magyarországra.

Ti, hogy viselitek az időjárással járó változásokat és nehézségeket? Mi nagyon rosszul.

Ezek is érdekelhetnek