Világunk.hu
2023 szeptember 30 szombat
Világunk.hu
KezdőlapEgészségMegereszkedett a bőr a nyakadon?! Íme pár trükk ellene...

Megereszkedett a bőr a nyakadon?! Íme pár trükk ellene…

-

Hogyan alakulnak ki?

A nyak keresztirányú vonalait és ráncait általában az öregedéssel járnak, bár gyakran fiatal nőknél is megjelenhetnek. Szerencsére van néhány szokás, amelyet bevezethet a nyak állapotának javítása érdekében.

nyak

A nyaki ráncok nemcsak a bőr rugalmasságának és feszességének elvesztésének természetes folyamatában jelennek meg az életkorral. Ezt külső tényezők is befolyásolják – a napsugárzás, dohányzás, a megfelelő gondozás hiánya és a helytelen testhelyzet alvás vagy munka közben.

kep 2023 07 03 143229366

Hogyan kell ápolni a nyak bőrét?

Napvédelem. Az UV-sugárzásnak való kitettség a bőr idő előtti öregedéséhez vezethet. Fontos, hogy a nyak és a dekoltázs területén fényvédőt használjunk, és kerüljük a hosszan tartó napozást, különösen csúcsidőben.

Lemondás a cigarettáról. A dohányzás negatív hatással van a bőr egészségére, beleértve a bőr rugalmasságát és a kollagéntermelést. A dohányzás abbahagyása segít megőrizni a nyak bőrének egészségét és megelőzni a ráncok megjelenését

kep 2023 07 03 143259811

Hidratálás. A megfelelő hidratáló krémekkel a nyakat rugalmassá teheti és csökkentheti a ráncokat. Válasszon olyan krémeket, amelyek hialuronsavat, C-vitamint és peptideket tartalmaznak az egészséges bőrszerkezet támogatása érdekében.

Nyaki gyakorlatok. A nyakizmokra vonatkozó egyszerű gyakorlatok rendszeres elvégzése segíthet rugalmasságuk megőrzésében. A fej felemelésével és leengedésével, egyik oldalról a másikra fordítva, valamint a nyak finom masszírozásával javíthatja a vérkeringést és a bőr rugalmasságát.

kep 2023 07 03 143314044

Helyes testhelyzet munka és alvás közben. A monitor megfelelő pozícionálása és az alvási pozíció (vagy egy speciális párna) megakadályozza a fej leengedését. Ne feledje, hogy a nap nagy részét az ágyban és a számítógép előtt töltjük, így ezt nem érdemes figyelmen kívül hagyni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via