2022 július 6 szerda
KezdőlapEgészség"Meghalt a kisfiam..." Az anyuka figyelmezteti a szülőket, hogy ne csókolják meg...

“Meghalt a kisfiam…” Az anyuka figyelmezteti a szülőket, hogy ne csókolják meg az újszülöttet…

-

Az anyuka óva int mindenkit az újszülöttek csókolgatásától, ugyanis az ő esetében tragédiához vezetett. A baba 11 napos korában meghalt…

Az anya óva int az újszülöttek megcsókolásától


Amikor meglátunk egy kisbabát, felébred bennünk egy halom pozitív reflex, vágy, hogy megöleljük és megcsókoljuk. Az orvosok azonban azt tanácsolják, hogy kerüljük ezt a gyengédséget, különösen az újszülött életének első napjaiban.

Az amerikai Dakota Elizabeth Goss-nak egy szörnyű tragédiát kellett átélnie emiatt.

2019. február 26-án megszületett a fia, Emmit. Sajnos 11 nappal később el kellett búcsúznia tőle. Mindezt egy herpeszvírus miatt. Az anyuka hordozó volt, de tünetmentes, és csókjaival átadta a gyermekének.

Miért veszélyes ez a vírus?

Mert sokan nincsenek tisztában azzal, hogy hordozók. Az 1-es típusú Herper simplex nem mindig jelenik meg ajakherpeszként. Ez csak a száj körül vagy a kézen lehet. A kisbaba immunrendszere még nem volt felkészülve, hogy legyőzze a betegséget.

A dolog messze nem olyan ritka, mint gondolnánk. Az esetek döntő többségében a vírus szájgyulladást okoz és az újszülött nehezen tud anyatejet szopni.

Egy ilyen traumatikus élmény ellenére a fiatal anyuka készített egy TikTok videót, amely vírusként terjed az interneten. A felvételen fényképek láthatók a fiáról.

Azt tanácsolja a szülőknek, hogy kerüljék a baba puszilgatását életének első napjaiban.

“Moss kezet, ne érintsd meg a baba száját és ne csókolgasd. Az immunrendszere még nem tud küzdeni…”

@dakotaelizabethgoss

No matter hard I tried, I couldn’t protect him. But please wash your hands, don’t touch their mouths, or kiss them…. They can’t fight it….

♬ Get You The Moon – Kina

Tényleg ügyeljünk arra, hogy a babával való érintkezés előtt mossunk kezet, és ne csókoljuk szájon a kicsiket. A videót több millióan látták. Mára Dakota és párja ikreket várnak.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek