2022 július 6 szerda
KezdőlapEmberekMeghalt egy ápolónő, miután beoltották a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával

Meghalt egy ápolónő, miután beoltották a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával

-

Január elején egy 56 éves orvos vesztette életét két héttel azután, hogy megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Dr. Gregory Michael december 18-án kapta meg a vakcinát, 2021. január 4-én pedig elhunyt. A Pfizer vizsgálatot indított az ügyben, de úgy vélik, nem közvetlenül a vakcina okozta a nőgyógyász halálát.

Ezúttal pedig egy ápolónő hunyt el az oltás után. Ő is a Pfizer vakcináját kapta meg, de arra nincs bizonyíték, hogy az oltóanyag okozta a 41 éves nő halálát. Rokonai azt mondták, az ápolónő kiváló egészségügyi állapotnak örvendett.

A koronavírus elleni oltások hatalmas vitát okoznak az egész világon, hiszen többen ellenzik azt, míg mások a beadatása mellett érvelnek. Az állampolgárokat aggasztják a Pfizer tesztelés alatt álló termékeinek hatásai. Egy másik érvként azt hozták fel, hogy a gyógyszer beadása nem szünteti meg a járványt, a tudósok viszont éppen ellenkezőjét állítják.

A média folyamatosan közli az oltások mellékhatásait és a halálesetekről is beszámol. A 41 éves ápolónő, Sonia Azevedo még január elsején csatlakozott a Pfizer génterápia áldozatainak csoportjához. A portugál nővér már több, mint tíz éve dolgozott a portói Onkológiai Intézet gyermekosztályán. Sonia december 30-án kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, miután semmilyen tünete nem volt, teljesen jól érezte magát.

Correio da Manhã, a nővér édesapja elmondta, hogy lányának nem voltak egészségügyi problémái és az oltás után sem jelentkeztek nála allergiás reakciók. “Nem tudom, mi történt. Csak tudni akarom, mi okozta a lányom halálát.”

Sonia 538 orvostársával együtt kapta meg a Pfizer vakcináját még tavaly december utolsó napjaiban. Akkor a nővér azt mondta, hogy semmilyen komoly hatást nem tapasztalt, csak enyhe kellemetlenséget érzett az injekció beadásakor. Két nappal később, 2021. január elsején, délelőtt tizenegy órakor azonban Sonia elhunyt.

Az ápolónő két gyermekével és szüleivel élt, a Porto közelében fekvő Maia-ban. Szilveszter napját a családjával töltötte és párja lakásában hunyt el. Arra nincs bizonyíték, hogy a COVID-19 elleni oltás okozta a halálát. A kórház is nyilatkozott az ügyben, ugyanis a történtek után féltik dolgozóikat.

Sonia Acevedo halálának ügyében vizsgálat indult.

Az ügyet átvette az Igazságügyi Minisztérium és a kormány úgy határozott, hogy Sonia Azevedo halálának részleteit titokban tartja. Portugáliában eddig hétezer ember vesztette életét a koronavírus-járvány miatt. Európa-szerte pedig egyre gyakoribbak a rejtélyes halálesetek a már beoltottak körében.

Ezek is érdekelhetnek