2022 június 27 hétfő
KezdőlapEmberekMeghamisította fia leleteit, hogy ne tudjon önállóan gondoskodni magáról - Még az...

Meghamisította fia leleteit, hogy ne tudjon önállóan gondoskodni magáról – Még az orvosokat is átverte

-

Döbbenetes, hogy az emberek, vagyis egyes szülők meddig el tudnak menni csak azért, hogy gyerekük sose hagyja el őket. Az utóbbi időben, főleg a koronavírus járvány alatt született rengeteg cikk, melyben leírják, hogy a szülők milyen szörnyűségeket műveltek. Ám, ami a mostani cikkünkben szerepel messze túl megy minden határon.

Kristy Schneider, az amerikai Little Rockból, gondoskodott arról, hogy fiát Louist élete végig felügyelet alatt kelljen tartani. Ezt úgy sikerült elérnie, hogy nagy dózisú fájdalomcsillapító gyógyszereket adott neki, például fentanilt és morfiumot illetve meggyőzte az orvosait, hogy kromoszóma-rendellenessége van.

Egy jelentés szerint Louisnak erős és tartós fájdalmai vannak, ami miatt nagy dózisú fájdalomcsillapító gyógyszereket kell szednie. Kristy elég gyakran posztolt fia betegségéről a Facebookon, de ezeket a bejegyzéseket azóta már törölték.

Schneider és férje, Erik titokzatos ellátást kerestek az akkor kilencéves gyermek számára. Még egy utat is megszerveztek egy hospice központ felé. Egy hónap múlva a fiút kiengedték a kórházból.

Dr. Megan Repp, Louie orvosa elmondta, hogy az első három-négy látogatás során kezdett aggódni a fiú miatt, mivel tünetei és fájdalmai egyáltalán nem egyeztek meg azzal, amit a szülők állítottak.

Schneider 2019-ben elveszítette Louie felügyeleti jogát, miután ügyük bíróság elé került. Mint kiderült, a nő végig félrevezette az orvosokat a gyermek állapotával kapcsolatban.

A gyámügyi tárgyaláson közölték, hogy Schneider kivetített Münchausen szindrómában szenved. Ez azt jelenti, hogy az érintett személy nem magát, hanem a hozzá közel álló személyeket betegíti meg.

Miután Louis kikerült a szülők gondozása alól, képes volt önállóan enni és járni annak ellenére, hogy hónapokon át kerekesszékben élt és etetőcsövön keresztül etették.

Schneider ellen vádat emeltek kiskorú jólétének veszélyeztetése miatt.

Ez a történet nagyban hasonlít egy híres amerikai esetre, ami szintén valós történeteken alapult. Ott szintén az édesanya, Dee Dee Blanchard hitette el és beszélte bele a lányába, Gipsy Rose Blanchardba, hogy súlyos beteg. Szintén tolókocsiba kényszerítette a lányt, és rengeteg orvost vert át azzal, hogy gyógyíthatatlan beteg a lánya és gyógyszeres kezelésre szorul. A lány azonban egy nap rájött, hogy minden hazugság volt és ő nem is beteg. Erről sorozatot is csináltak, mely “A tett” néven található meg.

Ti milyen büntetést szabnátok ki egy ilyen szülőre?

Ezek is érdekelhetnek