2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségMEGHATÓ! Olyan dolog történt a szülőszobában, hogy még a szülészorvos is könnyekre...

MEGHATÓ! Olyan dolog történt a szülőszobában, hogy még a szülészorvos is könnyekre fakadt

-

A gyermekvállalás izgalmas és egyben stresszes is. Ha az élet ikreket szánt nekünk, akkor mégannyira. Ikerterhesség esetén további kihívásokkal és bizonyos esetekben sajnos súlyos szövődményekkel kell szembenézni. A szülés megviseli a testet és a lelket is.

Becslések szerint a terhességek 10-15%-a ikerterhességnek indul, de általában csak egy baba születik. Ezt eltűnő ikertestvér szindrómának hívják. Sok anya nem is tud róla. Az viszont előfordul, hogy az ikreknek különleges gondozásra van szüksége. Könnyen rosszra fordulhatnak a dolgok.

Sara Thistlewaite matematikát tanít Ohióban. Családot terveztek és úgy alakult, hogy egypetéjű ikreik lesznek, ráadásul monoamniotikus ikrei, ami azt jelenti, hogy egy amniotikus zsákkal fejlődnek. Ennek az esélye egy a tízezerhez. Szóval egyből tudták, hogy különleges helyzettel állnak szemben.

Sarah több mint két hónapot töltött a kórházban ritka terhessége miatt. Tudta jól, hogy császármetszéssel fog szülni. Az orvosok számára ez egy rutin eljárás, és bíztak benne, hogy minden rendben lesz.

Az anyuka előtt volt egy lepel, mely eltakarta előle magát a műtétet. Végig azt várta, hogy meghallja gyermekei felsírását. Ehelyett azonban azt vette észre, hogy mindenki sokkban van. Senki nem szól egy szót sem.

Az orvosok nem tudták szétválasztani a csecsemőket, hogy egyenként húzzák ki őket. Együtt, összefonódva kellett kivenni a piciket. Eleinte cseppet sem voltak biztosak benne, hogy a babák jól vannak, ugyanis egy ilyen jellegű ikerterhesség során nagyon sok komplikáció léphet fel. Mivel együtt voltak, összefonódva a köldökzsinór könnyedén végezhetett volna a picikkel még az anya hasában.

Mikor kivették a piciket az egész szoba elcsendesedett. Az anyuka ekkor már türelmetlen volt és követelte, hogy mutassák meg neki a babáit. Amit ott átélt a szülőszoba arra nincsenek szavak.

A két baba kézenfogva jött a világra. Amikor az orvos és a nővérek meglátták, teljesen meghatódtak. A legtöbbüknek kicsordult pár könnycsepp.

Szerencsére volt, aki lefotózza a babákat, így mi is részesei lehetünk valamelyest ennek a mesés pillanatnak. Számtalan újság és netes portál lehozta a képeket.

A szülés és az egész terhesség rizikós volt, de a babák jól vannak és egészségesek. Juliannak és Jennának nevezték el őket.

“A férjem néha elmegy a boltba és az egyik gyereket magával viszi. Ilyenkor a másik jól láthatóan idegessé válik. Ez is bizonyítja, hogy különleges, természetfeletti kötelék van kettejük között.” – mesélte az anyuka.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek