2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészség"Megmérgezik a nemzetünket" A pap a misén szólalt fel az oltás ellen.

“Megmérgezik a nemzetünket” A pap a misén szólalt fel az oltás ellen.

-

Az oltás alaposan megosztja a közvéleményt. Az ország egyik felét beoltották már, a másik fele pedig vélhetően nem szeretne élni a lehetőséggel. Oltásellenesek vannak és lesznek is.

Egy pap érzelmekkel teli prédikációjában azt tanácsolta a híveknek, hogy ne oltassák be magukat, mert jelentős kockázattal jár. A templomban összegyűlt emberek nagy lelkesedéssel fogadták a lelkész szavait. Hébe-hóba még heves tapssal is jutalmazták a beszédet.

Az oltás szövődményeinek kockázata, ami elriasztja az embereket, hogy bevállalják a “szurit”. Ilyen jellegű problémáról kevesen beszélnek. Az oltások hatására vonatkozó részletes információk hiányában egyre többen aggódnak a következményektől. Egy lengyel pap a miséjén felszólította a híveket, hogy kerüljék a kísérleti készítményekkel történő oltást.

“Kérjük önöket, hogy kerüljék a vakcinázást. Két adagra van szükség, de nem az oltóanyagból. A gyónás és a szentmise a két adag. Magam is ezeket az ellenanyagokat használom és hatnak.” – mondta Daniel Galus atya

A pap még az oltásokra buzdító propagandára is kitért.

“Imádkozz. Sajnos az egyház is részt vett ebben a propagandában. Egyes helyeken, plébániákon még oltópontokat is létrehoztak, holott a templomnak a lehető legtávolabb kellene lennie ettől a covid-vakcina-vírus politikától.”

A papot leginkább az aggasztja, hogy senki nem vállalja a felelősséget a mellékhatásokért.

“Sem az állam, sem a vállalatok, melyek a vakcinákat gyártják nem vállalják a felelősséget. Erről beszélni kell. Nekem, mint papnak muszáj felszólalnom. Ez nem politika vagy propaganda a részemről. Erre a lelkiismeretem utasít. A szentlélek parancsolja, hogy meséljek erről.”

Közben kiderült, hogy az atyát már régóta figyeli az egyház. 2020 novemberében megtiltották neki a papságot. Akkor is egy hasonlóan megosztó szentmise miatt.

“Mi a hit szakemberei vagyunk. Ez nem virológia, vagy orvostudomány. Az atya visszaélt a papi tekintéllyel. Ilyen dolgokról nem illik egy misén beszélni. A szentmisén a papnak lelki és nem orvosi vagy politikai szempontokra kellene összpontosítania.” – reagált a helyi érsek a pap szentimséjére.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek