2022 november 26 szombat
KezdőlapEmberek"Megnyertem a szépségversenyt, most pedig feltárom azokat titkokat, amiket senki nem ismer"

“Megnyertem a szépségversenyt, most pedig feltárom azokat titkokat, amiket senki nem ismer”

-

“A nevem Oksana. Syktyvkarban születtem, később pedig Szentpétervárba költöztem, hogy megvalósítsam az álmomat, hogy megnyerjek egy szépségversenyt. Az eredmény meghaladta az előzetes várakozásaimat. Elnyertem a Miss Excellence címet, az oroszországi szépségversenyen és első helyezett lettem az orosz Miss Orosz Rádió versenyén. Még mindig félelemmel emlékszem vissza ezekre a pillanatokra.

Most elárulom neked, hogyan sikerült megszereznem a koronát, nyerni egy autót és Montenegróban nyaralni.”

Gyerekkorom óta álmodtam a koronáról

És, egyértelműen elértem a célt. Több modelliskolában tanultam, aztán bemutatókon dolgoztam, fotózásokon vettem részt, szerepeltem egy híres magazin borítóján és három hónapig Kínában is dolgoztam a Barbie-show-ban, amelynek stílusa hasonló a Victoria’s Secret bemutatóihoz.

Elkezdtem szépségversenyekre járni, ezek közül a legmenőbb pedig a Miss Russian Radio volt, ahol 25 lánnyal együtt szálltam harcba a győzelemért.

Hogyan juthatsz be egy szépségversenyre?

A verseny hivatalos weboldalán van egy űrlap, amelynek kitöltésével jelentkezhetsz, elküldheted fotóidat, majd castingra mehetsz, amely által végül eljuthatsz a versenyre.

Sokan mondják, hogy bejuthatsz az utcáról. A szervezők különféle típusú lányokat keresnek, így az sem érdekes, ha az összes résztvevő modell. A castingon be kell mutatkozni, meg kell mutatni, hogy jól érzed magad a színpadon és persze kiváló külsővel rendelkezel. Ha mindez megvan, akkor általában a lányokból modell lesz, hisz Oroszországban ez a legjobban fizetett munka, amely mellett akár tanulmányokat is folytathatsz.

A kritériumok nem mindig helytállók

A szabályok szerint a jelentkezőknek 175 centiméternél magasabbnak, maximum 24 évesnek és házasnak kell lennie. A castingok során megfigyelik a megjelenést, a járást, a külsőt és ellenőrzik, hogy van-e tetoválásod. Természetesen nem mindig ragaszkodnak ezekhez, van, hogy idősebbek és más paraméterekkel rendelkező hölgyek is részt vehetnek az eseményen.

A természetes szépséget nagyra értékelik, de a színpadra lépés előtt mégis rengeteg munka zajlik.

Néhány héttel a nagy esemény előtt már megkezdődik az aktív felkészítés: manikűr, hajfestés vagy hajhosszabbítás, szolárium, fogyás. A magassarkú cipő pedig hatalmas előny, mert magasabb és karcsúbb megjelenést biztosít.

A verseny napján az edzés kora reggel elkezdődik, bár az esemény csak este veszi kezdetét. A stylistoknak és a sminkeseknek rengeteg dolga van a versenyzőkkel. Vannak résztvevők, akik az átalakulás után szinte felismerhetetlenek voltak. Emellett pedig, minden versenyzőnek kitörő energiával és önbizalommal kell rendelkeznie.

A szentpétervári győzelem után nem akartam folytatni a versenyt Moszkvában.

Amikor Szentpéterváron versenyeztem, nem gondoltam a rengeteg ajándékra, a randevúkra és arra, hogy számos híres emberrel találkozom, hiszen a célom csakis a korona volt. Miután sikerült nyernem, azt mondták, el kell mennem az All orosz versenyre is. Ekkor rájöttem, hogy épphogy a fejemre került a korona, máris meg kell válnom tőle és oda kell adnom a következő verseny nyertesének. Nehéz volt elfogadnom azt a tényt, hogy az álmom még csak most vált valóra és már el is veszik tőlem, nem akartam elhinni.

Az Ivanushki International együttes szólistájával, Kirill Andrejev-vel a montenegrói Miss Radio verseny keretein belül.

Szentpéterváron kreatív előadással kellett készülnie.

Az összes résztvevő előzetesen felvett egy dalt az orosz rádió stúdiójában. Jelmez és tánc is szükségeltetett az előadáshoz. Természetesen, nem mindenkinek volt jó hangja, így a hangmérnököknek is akadt dolga bőven.

Az egyik versenyző néhány nappal az előadás előtt lebetegedett, de a szervezők gyorsan megtalálták a helyettesítőjét egy tapasztalt modell személyében. A lány csak a ruhapróbán volt jelen, de hamar orientálódott és az eredeti résztvevő hangjával lépett fel a show-ban.

A regionális versenyek összes győztesét egy hétre Montenegróba küldték.

A szállodában két fős szobákban laktunk. Minden reggel reggelivel indítottunk, majd órákon keresztül próbáltunk.

Ott bizony nem lehetett lefogyni, ugyanis rengeteg finom étel volt. Néhány lány még fel is szedett pár kilót. A moszkvai érkezés után úgy döntöttem, hogy kiszőkítem a hajam, de sárga lett belőle. Mindössze az mentette meg a helyzetet, hogy a két barna lánnyal a színpadon, többé-kevésbé harmonikusan festett.

A résztvevők közötti kapcsolatok

A résztvevőkkel vagy a szervezőkkel nem volt különösebb konfliktusunk. Mindenki az eseményhez méltóan viselkedett. Én, személy szerint igyekeztem kimaradni minden vitás helyzetből.

Körülbelül öt modell tűnt befutónak. A próbák alatt figyeltem a mozdulatokat, csodáltam őket és megpróbáltam mindent megtenni annak érdekében, hogy a legjobb formámat mutassam a zsűrinek.

Természetesen minden lány számára álom és megtiszteltetés a szépségversenyen való részvétel, különösen a győzelem.

Végül aztán elérkezett a döntő. Az egész csodálatos volt, egy hatalmas terem tele popsztárokkal, egy igazi show részesei voltunk. Egész nap sminkeltünk, frizurát csináltunk, öltöztünk. Tíz pályázó jutott a döntőbe, az estélyi ruhás részbe. Ezután kiválasztották az első három helyezettet.

Szinte minden lány kapott valamilyen címet, mint például “Miss Fitmess”, “Miss Grace” vagy “Miss Smile”. Biztos voltam abban, hogy a győztes már előre ismert volt mindenki számára. Mint kiderült, kapcsolatok és ismerősök nélkül is lehet nyerni.

Ajándékok

Szentpéterváron a fődíj egy méregdrága designer, prémes mellény volt. Emellett a szponzorok is felajánlottak kozmetikumokat, ékszereket, valamint érkeztek ajándékok a szépségszalonoktól és fitneszközpontoktól. Amíg fogadtam a gratulációkat, ezeket mind az öltözőmbe vitték és valaki ellopta őket.

Moszkvában autót nyertem, de pénzben kértem, ugyanis nem tudok vezetni. Voltak még bónuszajándékok: cipő, fehérnemű és kozmetikai termékek. Az előzetes tapasztalataim alapján, ezúttal nem adtam ki őket a kezemből.

A győztes kiválasztása egy nagyon összetett dolog

Minden egyes jelentkező gyönyörű volt. Miután megnyertem a Miss Russian Radió versenyét, megkérdeztem a zsűrit, hogy miért engem választottak. A válasz nagyon meglepő volt: “Te voltál az egyetlen a kifutón, aki már úgy sétált, mintha a korona már a fején lenne.”

Bár nem számítottam arra, hogy én győzök, valóban így éreztem magam, ahogy mondták. A szüleim sem hittek bennem és nem azért jöttek el, hogy támogassanak. A színpadra lépve pedig azt gondoltam, hogy korona nélkül is csodálatos vagyok.

A győzelmem utáni reakciók

Miután kihirdették, hogy én nyertem, a legtöbb lány gratulált nekem, néhányan azonban félre vonultak és csak bámultak rám. Ők voltak azok, akiktől a legjobban tartottam. A szépségversenyeken mind barátokat, mind pedig ellenségeket is lehet szerezni.

Leginkább két résztvevő támogatása lepett meg, ők ugyanis nem jutottak el a döntőig, de őszintén örültek a sikeremnek. Azóta is jó barátságban vagyok velük.

A szépségverseny előtt és után

A verseny után soha többé nem vettem részt ilyesmiben és bekerültem a modellvilágba. Elértem azt, amit mindig is akartam, így elkezdtem új kihívásokat keresni magamnak. Színésznő szerettem volna lenni és egy kis idő múlva az Ifjúság című tévésorozatban is szerepeltem.

Sakk-klubot is szerettem volna nyitni, végül azonban egy óvodát valósítottam meg. Ma már csodálatos a légkör, a gyerekek énekelnek, táncolnak, rajzolnak, sőt, angolul is tanulnak és biotermékeket esznek.

A győzelem után többször meghívtak a Miss Russian Radio verseny zsűrijébe különböző városokba, ezeknek a résztvevői már koronákat és ajándékokat kaptak tőlem.

Oksana története olyan, mint egy igazi mese.

Ezek is érdekelhetnek