2022 május 20 péntek
KezdőlapHírekMegrázó felvételeket tett közzé a rendőrség - Lezárult a nyomozás a Hableány...

Megrázó felvételeket tett közzé a rendőrség – Lezárult a nyomozás a Hableány katasztrófájának ügyében

-

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság egy sajtótájékoztató keretein belül számolt be arról, hogy lezárták a nyomozást a Hableány katasztrófájának ügyében. Emellett egy eddig még nem látott videót is megosztottak az interneten.

Az összevágott videófelvétel a térfigyelő kamerák, a rendőrség, a Honvédelmi Minisztérium és a TEK felvett eseményeit mutatja be kronológiai sorrendben. A videó legnagyobb részét ugyan a mentési munkálatok teszik ki, de feltűnnek egy pillanatra a fedélzetre lépő utasok, valamint a vízbe esett emberek alakjai is.

A Hableány idén május 29-én süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit-híd közelében.

A hajón 33 dél-koreai utas és a két fős magyar személyzet tartózkodott. A hatóságok hét utast sikeresen kimentettek, 27 ember holttestét pedig csak később találták meg. Egy dél-koreai nő holttestét még mindig keresik, de már nem látnak esélyt arra, hogy meg is fogják találni.

A katasztrófát okozó hajó, a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát már az eset után őrizetbe vették. Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének vétségével, valamint 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettével gyanúsítják.

Íme a most nyilvánosságra hozott videófelvétel:

Ezek is érdekelhetnek