2022 július 2 szombat
KezdőlapEmberekMegrázó képek! A koronavírus miatt elhalasztották a műtétjét, hasa pedig futballabda méretűvé...

Megrázó képek! A koronavírus miatt elhalasztották a műtétjét, hasa pedig futballabda méretűvé nőtt

-

A 72 éves Winston Baldwint 2020 februárjában meg kellett volna műteni, de a koronavírus járvány elterjedése miatt le kellett halasztani a beavatkozást. Ez nagyon rossz hír volt az idős férfinak ugyanis komoly fájdalmai voltak.

Baldwint úr, aki Alsager közelében él, Cheshire-ben él még mindig arra vár, hogy végre valahára megműtsék. 2019-ben egy bélműtét következtében sérv alakult ki nála és azt szerették volna orvosolni, de a vírus közbe szólt.

Sajnos azonban a 15 hónapos csúszás nem tett jót a férfinak, mivel sérve óriásira dagadt. A pandémia alatt sikerült futballabda méretűvé dagadnia, amit kicsit sem lehet veszélytelennek nevezni.

A műtét helyett az orvosoktól egyfajta fűzőt kapott, ami ideiglenesen megtámasztotta a hátát. Most úgy döntött elmeséli a 15 hónap borzalmait.

“Teljesen kifulladok mikor kimegyek az udvarra sétálni, de akkor is megterhelő már a mozgás, ha az asztaltól a vezetékes telefonig megyek. Szinte alig kapok levegőt. 2019-ben még csak egy kisebb sérvem volt, és akkor hat hónapot kellett várnom, hogy megműthessenek. Ezek után 2020-ban Northwichbe kerültem, majd vissza Leightonba, aztán a Covid miatt minden bezárt.

A sérvem ez idő alatt pedig csak nőtt és nőtt. Egy speciális fűzőt kaptam, de a hátam éjt-nappallá téve fájt. A mindennapjaim már borzalmasak. Nem akarok semmi mást csak a farmomon dolgozni és visszakapni a régi életem. Szó szerint bárhova elmennék kezelésre legyen szó Madridtól Lagosig…csak csinálnának végre valamit. Azt mondták, hogy ebben a helyzetben a műtét életveszélyes lenne, de nem érdekel, mert a fájdalom elviselhetetlen.” – mondta.

Sérv akkor fordul elő, amikor valamilyen belső szerv (például a bél egy kis szakasza) kikerül abból az üregből, amelyben normál esetben a helye van. A nyomás kitolja a szervet vagy szövetet a nyíláson vagy a gyenge ponton keresztül.

A leightoni kórház a következőt nyilatkozta:

“Titoktartási okok miatt nem tudunk részletesen beszámolni az egyes betegekről de szeretnénk hangsúlyozni, hogy az ominózus beteg ellátásával kapcsolatban felmerült kérdéseket nagyon komolyan vesszük.”

A főnökség elnézést kért a kezelés késedelméért és elmondták, hogy az ügyet még vizsgálják.

“Jelenleg vizsgáljuk ezt az ügyet, és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot Baldwin úrral a gondozásával és kezelésével kapcsolatban.”

“Most, hogy a koronavírus esetek száma csökkent, munkatársaink keményen dolgoznak a szolgáltatások helyreállításán és a betegek biztonságos kezelésén.” – mondták.

A cenzúrázatlan képek ezen a linken érhetők el.

Ezek is érdekelhetnek