2022 május 24 kedd
KezdőlapHírekMegszólalt Zente kezelőorvosa - A kisfiú akár már holnap elhagyhatja a kórházat

Megszólalt Zente kezelőorvosa – A kisfiú akár már holnap elhagyhatja a kórházat

-

A kis Zentét az egész ország ismeri már, hisz ő az a kisfiú, akinek szülei gyűjtést szerveztek, hogy ki tudják fizetni a 700 millió forintos gyógyszert, amely megmentheti a kicsi életét. Szerencsére a pénz időben összegyűlt, hisz a kisfiúnak még kétéves kora előtt meg kell kapnia a kezelést ahhoz, hogy meggyógyulhasson.

“Egy borzasztó kemény időszak ezennel lezárult, most pedig egy nagyon fontos fejezet kezdődik el. Zente jelenleg jól van, de szigorú karantén, megfigyelés, és utókövetés veszi kezdetét. Bízom benne, hogy itt is minden a legnagyobb rendben lesz” – nyilatkozta Zente édesanyja a gyógyszer beadását követően.

Ma kora délután a kisfiú orvosai sajtótájékoztatót tartottak a Bethesda Gyermekkórházban. Az eseményen részt vett Gergely Anita gyermek aneszteziológus-intenzívterápiás szakorvos, Zente kezelője, Velkey György, a Gyermekkórház főigazgatója, valamint Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója.

Elmondták, hogy a Zolgensma nevű gyógyszert mennyire extrém körülmények között kellett Magyarországra szállítani az Amerikai Egyesült Államokból. Az egész út alatt stabilan mínusz hatvan és mínusz nyolcvan fok között kellett tárolni. Azért, hogy biztosak lehessenek mindenben, egy héttel a kezelés előtt egy tesztcsomagot is elküldtek Magyarországra.

Zente intravénásan kapta meg a drága gyógyszert. Ha minden rendben lesz a kisfiúval, akkor akár már holnap hazavihetik őt szülei. A család Budapesten él, Zente ott lábadozik majd tovább. Az elkövetkezendő két hónapban a kicsi hetente, majd kéthetente kontrollra jár, hogy orvosai nyomon követhessék állapotát és annak remélhető javulását.

Orvosai bíznak benne, hogy pár héten belül Zente megerősödik és élethosszig tartó hatást érnek majd el ezzel a kezeléssel.

A sajtótájékoztaról videófelvétel is készült.

Ezek is érdekelhetnek