2023 március 21 kedd
KezdőlapHírekMegszűnt a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja - Mától bárhol, bármikor vásárolhatnak

Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja – Mától bárhol, bármikor vásárolhatnak

-

nyugdijas vasarol korlatozas koronavirus jarvany 379442
Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja - Mától bárhol, bármikor vásárolhatnak

A koronavírus-járványra való tekintettel és a 65 év felettiek védelmében Magyarország kormánya vásárlási idősávot hozott létre, miszerint az érintett korosztály csak reggel 9 óra és dél között látogathatta az élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat és drogériákat.

Mivel a kormány kijelentette, hogy sikeresen túl vagyunk a járvány első szakaszán, a szerdai ülésen megszületett a döntés, eltörlik a 65 év felettiek vásárlási idősávját.

wp 1592455462244
Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja - Mától bárhol, bármikor vásárolhatnak

A Magyar Közlönyben éjfél előtt jelent meg a járványügyi készültségről szóló rendelet, ami egyúttal éjfélkor hatályba is lépett. A legfrissebb rendelet továbbra is tartalmazza a kötelező maszkhasználatot a tömegközlekedésben és az üzletekben, valamint az éttermi dolgozók kötelező maszkviselését is.

A vásárlási időkorlátról azonban, már nem esik szó, vagyis a veszélyhelyzet megszűntével és a járványügyi készültség bevezetésével az időkorlátot eltörölték, így a 65 év felettiek a nap bármely szakaszában bevásárolhatnak, ahogyan most már mindenki más is. Hisz ezzel a fiatalabb korosztály számára is megszűnt a tiltás, miszerint 9-12 óra között nem mehettek boltba.

97779875 m
Megszűnt a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja - Mától bárhol, bármikor vásárolhatnak

A járványügyi készültség bevezetéséről szóló rendelet ma lépett hatályba és hatálya december 18-ig tart. A felsoroltak mellett továbbra is érvényben marad az a korlátozás, hogy „zárt térben, zenés, táncos rendezvények csak 500 főig tarthatók meg”, ebbe pedig az ott dolgozó személyzet is beletartozik.

Ezek is érdekelhetnek