2022 november 28 hétfő
KezdőlapEgészségMegtartanád a babát, ha az orvosok 14-szer is megkérnek, hogy vetesd el?...

Megtartanád a babát, ha az orvosok 14-szer is megkérnek, hogy vetesd el? Ez a 20 éves lány megtette

-

Az orvosok 14 alkalommal javasolták az abortuszt magzati rendellenességek miatt. A nő nem volt hajlandó ezt elfogadni. Születés után a babán komoly műtéteket kellett végrehajtani. Mára rendesen fejlődik.

Azokban az esetekben, amikor a párok, akik gyermekük születésére várva riasztó diagnózist hallanak az orvosoktól, gyakran fellelhető a remény. Sok szülő emlékszik arra, hogy a végsőkig abban reménykedett, hogy az orvosok hibát követtek el, és néhányan egyenesen bevallották, hogy a csodában reménykedtek.

Reményeik gyakran hiábavalónak bizonyultak, de azért előfordultak csodák.

Ez volt a helyzet a 20 éves Kiera Meldrummal, aki az Egyesült Királyságban, Yorkban él. Fiatal kora ellenére már négyszer esett teherbe. Sajnos mindegyiknek vetélés lett a vége.

A 20 éves lány azonban nem adta fel. Amikor kiderült, hogy két év alatt négy vetélés után ismét terhes, az orvosok reményvesztettek voltak. A terhesség 12. hetében végzett prenatális teszt azt mutatta, hogy minden rendben van, de 8 héttel később már probléma volt. Az orvosok 3. fokú ascitest diagnosztizáltak. Folyadék gyűlt össze a gyomor nyálkahártyája között. A nő tartós fájdalommal és légszomjjal küszködött.

“Olyan sokáig vártam, hogy anya legyek, és olyan elszánt voltam, hogy bármit megtettem volna a babám védelmében. A gyomrom hatalmasra dagadt, és úgy éreztem, mintha egy nagy, fájdalmas víziballont cipelnék. Az orvosok azt mondták, hogy a folyadék leeresztése árthat a babának, és miután elmondták, hogy milyen gyenge, tudtam, hogy nem vállalhatom ezt a kockázatot. Viszont volt egy olyan érzésem, hogy a baba biztonságban van és egészségesen fejlődik.”

Koraszülés

Az orvosok figyelmeztették, hogy a baba súlyosan károsodott bélrendszerrel fog megszületni. A 20 éves lány azonban nem élt az abortuszhoz való jogával, pedig – mint említi – az orvosok 14 alkalommal vetették alá ennek a gondolatnak, minden utóvizsgálat alkalmával. Lillee-Rose hüvelyi szülés által született a terhesség 34. hetében, ami egy kicsit korai.

“Amikor hat héttel korábban elkezdtem szülni, féltem, hogy elveszítem őt. Arra vártam, hogy felsírjon, és amikor nem hallottam, lehunytam a szemem attól félve, hogy valami rossz történt. Végül egy halk hangot hallottam, és éreztem, hogy a megkönnyebbülés és az érzelmek hatalmas hulláma kerít hatalmába. Aztán átadták a Lillee-Rose-t. Ő volt a legszebb gyerek, akit életemben láttam. Tökéletes volt. A szívem vérzett, ahogy elvitték tőlem a műtőbe. Elájultam, amikor azt mondták, hogy a lányom nincs jól. Mélyen, belül éreztem, hogy a kislányom harcos, és igazi túlélő.”

Az újszülöttet azonnal a műtőbe vitték, mert az orvosok előrejelzése szerint bélrepedéssel született. A szakemberek orrcsövekkel összekapcsolták a beleket, sztómát állítottak fel, és nyolc hétre inkubátorba helyezték a lányt. Hat hetes korában újabb műtéten esett át.

“Laktóz intoleranciát diagnosztizáltak nála, de egyébként egészségesen növekszik, és napról napra nagyobb és erősebb. A kislányom soha nem adta fel a harcot, és végül is áldás, hogy velünk van. Ő az én kis csodám. Terhesség alatt az orvosok minden héten azt mondták, hogy vetessem el. Ijesztő volt újra és újra hallani ezt a tanácsot, de valami azt súgta, hogy Lillee-Rose túléli.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ez is érdekelhet: Az abortusz után pár perccel babasírást hallott. Az ügyet átvette a rendőrség

Ezek is érdekelhetnek