2022 július 2 szombat
KezdőlapTech & TudományMegújul a Google Chrome - A felhasználók elégedettek lesznek az újdonsággal

Megújul a Google Chrome – A felhasználók elégedettek lesznek az újdonsággal

-

A Google változtatást eszközöl a Chrome-ban, aminek a felhasználók örülni fognak. Mostantól a különféle eszközökön egyszerűbbé válik a belépési információink használata. A Chrome-használók számára egyszerűbb lesz a jelszavak, a fizetési és a belépési adatok használata az eszközök közt. Ez azt jelenti, hogyha például androidos mobilon használjuk a Chrome böngészőt, amiben elmentettük kártyaadatainkat, akkor később már számítógépen is egyszerűbb lesz a bejelentkezés, ehhez pedig még csak szinkronizálnunk sem kell a böngészőt. Ennek oka, hogy a Google-fiókunkkal zajlik a folyamat. Ezért feltétel a Google-fiókba való belépés.

Ebből pedig automatikusan következik az is, hogy a fiókba való bejelentkezés is leegyszerűsödik az androidos eszközökön. Ha például a Gmailbe be vagyunk jelentkezve mobilunkon, akkor a böngésző megnyitásakor már arra is lehetőségünk lesz, hogy egyetlen bökéssel a rendszer beléptessen minket.

A Chrome laptopokon használt asztali böngészős verziója is hozzáfér majd a jelszavakhoz, amit elmentettünk a gépünkön. A böngésző azt is megkérdezi majd, hogy csak az adott eszközre akarjuk menteni a jelszót vagy a Google-fiókunkban is.

A Google újdonsága az elkövetkezendő néhány hétben az egész világon aktiválódik majd.

Ezek is érdekelhetnek