2022 június 27 hétfő
KezdőlapEmberekMeleg szingli férfi fogadta örökbe a túlélésért küzdő kambodzsai árvát - Most...

Meleg szingli férfi fogadta örökbe a túlélésért küzdő kambodzsai árvát – Most az Egyesült Államokat képviseli a tokiói olimpián

-

Előfordulnak olyan esetek mikor egy párnak vagy szingli személynek nem lehet kisbabája, ezért az örökbefogadás mellett döntenek. Előbbieknek valamivel egyszerűbb a helyzete, ugyanis az örökbefogadással foglalkozó szervek őket részesítik előnyben. Ez azért van, mert szerintük két ember sokkal jobb körülményeket tud biztosítani a kicsinek, mint egy egyedülálló ember. Ez persze nem jelenti azt, hogy ő nem képes azokat a kritériumokat megteremteni, csak nem olyan mértékben mint két személy. Az eljárás is hosszabb ideig tart az ő esetükben, mivel mindent megvizsgálnak és átvilágítanak.

Hazánkban sajnálatos módon nehezebb lett a szingli emberek élete, ugyanis már nem tudnak olyan “egyszerűen” gyermeket örökbe fogadni mint régen. Ugyanez vonatkozik az azonos nemű párokra. Ha külföldön élnének akkor nagyobb valószínűséggel kapnának gyermeket, mint itt.

Cikkünk főszereplőjét is például egy egyedülálló férfi fogadta örökbe, aki saját neméhez vonzódik. A fiú azóta felcseperedett és apjának hála óriási sikereket ért és ér el.

A most 22 éves Jordan Windle idén az amerikai olimpiai műugrócsapat tagjaként utazhatott ki a tokiói olimpiára. Karrierje voltaképpen akkor kezdődött, mikor Jerry Windle örökbe fogadta.

A floridai származású Jerry egy olyan cikkre bukkant az interneten, melyben egy férfiról írtak, aki Kambodzsából fogadott örökbe gyermeket. A férfi ezután jött rá, hogy neki is ez kell és ugyanúgy Kambodzsából fogadott örökbe.

Jordan egy éves volt, mikor szülei elhunytak. Az árván maradt fiúcska árvaházba került Kambodzsában. Nagyon törékeny gyermek volt, aki nem mellesleg még parazitafertőzéstől is szenvedett. Jövője abszolút nem tűnt fényesnek, de minden megváltozott, mikor Jerry örökbe fogadta és hónapokkal később Amerikába vitte.

Mikor Jordan betöltötte a hetedik életévét elment egy nyári táborba, mely életútjának kezdete volt. Akkor még nem sejtette, hogy olyan sportágra bukkant, ami örökre megváltoztatja az életét. Ez nem más volt, mint a műugrás.

Jordan egy nap hívást kapott Tim O’Brientől aki Ron O’Brien fia. Ron rengeteg sikeres műugrót edzett már ki élete során, és Tim szerint volt valami Jerry fiában. Tehetsége volt ehhez a sporthoz, ezért komolyabban elkezdtek vele foglalkozni.

Két évvel az első műugrása után megnyerte első junior nemzeti bajnokságát, ami hihetetlen eredmény egy olyan személynél, aki csak nemrég kezdett el ezzel foglalkozni.

„Tudom, hogy milyen sok munkát fektetett bele, megérdemelte a győzelmet. Nagyon büszke vagyok arra, hogy edzői segítségével ilyen elképesztő teljesítményt tudott nyújtani.” – tette hozzá a büszke apa.

Mikor Jordantől megkérdezték, hogy miért ezt a sportot választotta, azt válaszolta, apja miatt. Jerry rendkívül boldog, amikor látja, hogy fia sikeres és karrierje minden évvel egyre magasabb szintet üt meg.

Sajnos a járványhelyzet miatt Jerry nem tudta elkísérni fiát a tokiói olimpiára, de teljes szívéből szurkol neki.

“Apám mindig ott van a versenyeimen. Fura lesz, hogy az olimpián nem lesz mellettem. ” – nyilatkozta Jordan.

A fiatal tehetség köszönetet mondott apjának mindazért, amit az évek során érte tett. “Nem lennék ott, ahol ma vagyok, ha ő nincs és nem karol fel, nem adja meg azt a törődést és szeretetet, amit kapok. Köszönök neki mindent és azt, hogy ilyen eredményeket érhetek el. Csodálatos utazáson vagyunk túl és még nagyon sok ilyenben lesz részünk.” – mondta.

Ezek is érdekelhetnek