2022 november 27 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekMelyikük a gyilkos? Csak 140 feletti IQ-val rendelkezők tudják megoldani

Melyikük a gyilkos? Csak 140 feletti IQ-val rendelkezők tudják megoldani

-

A logikus gondolkodás képessége nagyon fontos a mai világban. Számtalan, különböző információt kapunk a világból, amelyeket saját elemzéseinknek kell alávetnünk. Te hogy állsz a logikus gondolkodással és a megfelelő következtetések levonásával?

Nyomozós rejtvény – Egy gyilkossági ügy kinyomozása

Öt név szerepel a nyomozásban, amelyek valamilyen módon összefüggenek. A probléma az, hogy az iratokban nincs információ arra vonatkozólag, hogy ki a gyilkos és ki az áldozat. Ez a mi feladatunk, hogy kiderítsük.

Egyes beszámolók szerint csak egy 140 feletti IQ-val rendelkező személy tudja helyesen azonosítani az elkövetőt és a tragikusan elhunyt személyt.

Íme az információk a személyekről

John

John egy teniszező, aki a gyilkosság másnapján részt vett egy tornán. Egy olyan személy ellen játszott, aki semmilyen kapcsolatban nem állt az üggyel.

Jack

Jack egy kis szigeten született és nőtt fel, ahol az emberek halászatból éltek. Az álma is ehhez kapcsolódott – saját halászhajó tulajdonosa szeretett volna lenni. Jack egy évvel a merénylet előtt jött a városba.

Steve

Steve egy modell és nárcisztikus típus. Annyira odáigvan önmagáért, hogy néhány nappal a gyilkosság előtt elkezdett pózolni Billnek. Bill, beleegyezett, hogy megfesti teljes méretű portréját.

Bill

Bill, amint az a korábbi leírásból is kitűnik, festő. A nyomozás során bevallotta, hogy Steve portréja legkésőbb egy hétre elkészül.

Alex

Alex közvetlenül a gyilkosság után az Antarktiszra ment, ahol egy tudományos expedíción kellett részt vennie. A mai napig a Déli-sarkon él 20 másik tudóssal.

További információk

1: A gyilkosság előtti héten az elkövető eltörte a lábát

2: Steve és Alexe 6 hónappal a gyilkosság előtt találkoztak.

3: Alex és a gyilkos gyerekkora óta ismerik egymást. Szomszédokként nőttek fel egy nagyvárosban.

Tudod már a választ? Ha igen, görgess lejjebb, és nézd meg, igazad volt-e.

A megfejtés

Kezdjük Jackkel, aki ártatlan. Hiszen egy kis szigeten nőtt fel, és gyerekkorában nem ismerte az elkövetőt. Bill nem az áldozat, mert még él – a kihallgatáson bevallotta, hogy be kellett fejeznie Steve portréját. Bill a gyilkos.

Alex jelenleg az Antarktiszon tartózkodik. John viszont teniszezett a gyilkosság másnapján. Steve továbbra is Bill festményét festi, és ezért életben marad. A kérdés az, hogy mi van Jackkel? Minden arra utal, hogy a gyilkos áldozata lett.

Tehát a helyes válasz: Bill volt az, aki megölte Jacket.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek