2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapVideókÁllatvilágMexikói gyerekek újrahasznosított anyagok felhasználásával építettek házakat kóbor kutyák számára - Íme...

Mexikói gyerekek újrahasznosított anyagok felhasználásával építettek házakat kóbor kutyák számára – Íme a képek

-

Van, hogy az emberséget és az empátiát legjobban a gyerekek tudják bemutatni, hiszen nekik még olyan tiszta a lelkük, szívük, mint a frissen lehullott hó. Mai cikkünk témája alól sem kivétel ez az állítás. A mexikói Zacatecas Oktatási Intézet általános iskolájában 35 gyermek épített kóbor kutyáknak menedékhelyeket és házakat. A gyerekek újrahasznosított anyagokat használtak fel a munka során. Találékonyságuk, kreativitásuk futótűzként terjedt el a neten és mindenki szerette volna tudni, hogyan jutott eszükbe ez az ötlet.

Ma megosztunk ezzel kapcsolatban minden létfontosságú információt.

A gyerekek kezdeményezése

Az ötödik osztályos tanulók olyan projektet dolgoztak ki, melynek célja, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a társadalomra. Tanáraik segítségével a leggyakoribbnak mondható problémát szerették volna megoldani, melynek középpontjában az elhagyott kutyák állnak. A gyerekek úgy határoztak, hogy kutyaházakat fognak nekik építeni és egy biztonságos menedéket teremtenek nekik. Így meghúzhatják magukat, ha esik, ha fúj, ha hideg van, ha meleg.

Az általuk használt anyagok.

A projektnek egy másik célja is volt, ami nem más, mint az újrahasznosítás. A gyerekek úgy döntöttek, hogy az otthon már nem használt, illetve fel nem használt tárgyakat, eszközöket, anyagokat arra fogják fordítani, hogy kutyaházakat építhessenek. Volt ház, melyet összeaprított fából, régi falapokból, műanyag palackokból, kartonból, szövetből építették fel. A legjobb, hogy kreatív módon díszítették ki ezeket a kis házikókat, hogy feldobják az utca hangulatát.

Projekt okai

A gyerekek kezdetektől fogva tudták, hogy projektjüknek egyértelmű célja van. Miután bemutatták az újrahasznosított anyagokból készült kutyaházakat, eladományozták őket az “Albergues Lazos Caninos” menhelynek. Ez egy olyan nonprofit szervezet, mely a kóbor állatok megmentéséért és azok újbóli elhelyezéséért felelős.

Kóbor kutyák Mexikóban

Mexikóban közjogi problémává vált, hogy az emberek csak úgy kidobják, elhagyják saját kutyáikat. A Boehringer Ingelheim Animal Health társaság szerint Mexikóban 70%-ra ugrott a kóbor kutyapopuláció. Ez sajnálatos módon számos környezeti komplikációval jár együtt.

Fogadj örökbe, ne vásárolj

Szerencsére egyre több ember és szervezet szentel figyelmet a mentéseknek és a rehabilitációknak. Csak ezzel a módszerrel adhatnak újabb esélyt a kutyáknak, hogy boldog családhoz kerüljenek. A szakértők több lehetőséget is javasolnak:

Fogadj örökbe egy ártatlan elárvult kutyát, ne pedig vásárolj;

Ne tenyéssz háziállatot és időben lépj, ha nem akarod, hogy kölyke legyen;

A háziállat egy élőlény szóval neki törődés, figyelem, odaadás, szeretet, anyagi biztonság, felelősségtudó gazdira van szüksége.

Ezek is érdekelhetnek