2023 június 8 csütörtök
KezdőlapPárkapcsolatMi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme...

Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? – Íme a részletek

-

Vajon létezik-e férfi és nő között barátság? A vélemények megoszlanak ebben a témában, hiszen általában minden kapcsolat barátsággal kezdődik. Ugyanakkor egy párkapcsolat szerves része a barátság is. A férfiak előszeretettel alkalmazzák a módszert, miszerint először barátilag közelednek a nőhöz, leplezve ezzel az érzéseiket. Ennek azonban, megvan a maga hátulütője, ugyanis, ha sokáig színlel, akár örökre benne is maradhat a barát-zónában.

baratsag Ivanko Brnjakovic 1024x575 1
Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme a részletek

Ennek ellenére mégis vannak olyan jelek, amelyek árulkodnak a férfi valódi szándékáról anélkül, hogy felfedné valódi érzéseit a nő iránt. Az egyszerű megoldás pedig a beszélgetés, aminek segítségével adott esetben szerelem is kialakulhat a két fél között.

A vonzalom és a barátság jelei rendkívül hasonlóak.

E1mjgae
Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme a részletek

A barátság fogalmát mindannyian jól ismerjük. Barát az, akivel őszintén beszélhetünk, elmondhatunk neki bármit, biztosan köztünk marad. Barát az, akivel megosztjuk élményeinket, érzéseinket, legyen szó szerelemről, magánéletről vagy munkáról. Barát az, akivel közös múltunk, közös hobbink van, akivel minden együtt töltött perc értékes, hiszen élvezzük a másik társaságát. Nos, ezek mind-mind jellemzik a szerelmi kapcsolatokat is, ám van egy apró, de annál lényegesebb különbség. Amikor fizikai vonzalmat érzünk, igyekszünk minél többször hozzáérni a másik félhez még akkor is, ha ez nem tudatos. Megsimogatjuk a kezét, a karját, megérintjük a hátát vagy megöleljük és megpusziljuk őt.

Carrie Magazin borito 208 729x440 1
Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme a részletek

A beszédtémák is eltérőek, ugyanis egy barátságban őszintén beszélünk családi gondjainkról, esetleg, ha már házasok vagyunk, akkor konfliktusainkról, sőt, bármilyen érzelemről. Ha a másik fél többet érez irántunk, mint barátság, akkor egy olyan egyszerű kérdésre, minthogy kibe szerelmes, nem tud azonnal válaszolni, inkább vacilál vagy kerüli a témát.

A fontossági sorrend rendkívül árulkodó.

Az igaz barátok nagyon fontosak egymásnak, mindig ott vannak, ha a másiknak szüksége van rájuk, de nem helyezik őt a családjuk vagy a szerelmünk elé. Ha valakihez vonzódunk, akkor éppen ez a különbség, hiszen ő a barátaink előtt van, ő foglalja el az első helyet. A fontossági sorrend egy kapcsolat elején mindig egyértelmű, ugyanis szerelmünkkel szeretnénk minél több időt együtt tölteni, így a baráti találkozók is ehhez igazodnak, nem pedig fordítva. Ha valaki bármit eldob és azonnal rohan a másikhoz, akkor többet érez iránta, mint szimpla barátság.

rfr
Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme a részletek

Folyamatosan keressük az okokat, hogy láthassuk a másikat, beszélhessünk vele, hogy mindig a közelében lehessünk. Ha úgy veszed észre, hogy egy baráti szándékkal közeledő személy okot keres a találkozóra, akkor teljesen biztos, hogy vonzódik irántad.

A vonzalomról árulkodnak a bókok és ajándékok is.

BIRTHDAY GIFTS FOR HIM
Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme a részletek

A szeretetnyelv részei a bókok és az ajándékok is. Arról, hogy mit adunk vagy éppen mit mondunk a másiknak, sokat elárul szándékainkról. A kapcsolat minőségéről árulkodik egy szál virág, egy könyv vagy a kedvenc csokoládé. Ha például a közös időtöltés közben kicsúszik a szádon, hogy mit szeretnél ajándékba kapni és megkapod az illetőtől, akkor ez már jóval több, mint barátság. Ugyanis veszi a fáradtságot, hogy beszerezze és adott esetben a pénztárcáját sem kíméli.

1 18
Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme a részletek

A miért kapom kérdésre olyan válaszok érkeznek, hogy „csak úgy” vagy „mert erről te jutottál eszembe”, akkor nyugodtan gyanakodhatsz, mert a másik fél biztosan vonzódik hozzád vagy már szerelmes is. Teljesen máshogy bókolunk egy barátnak, mint annak, aki tetszik nekünk és többet szeretnénk tőle.

Vicces flörtölés

Ha valaki többet szeretne tőled, mint barátság, akkor a flörtölés biztosan nem marad el. Ugyan ezek az elejtett mondatok viccesnek hangzanak, mégis komoly szándékot tükröznek. Az illető még hozzá is teszi mondandójához, hogy csak viccelt, ne vedd komolyan. Az intim témák körüli viccelődés viszont, már egyértelmű lehet. Az illető a szemedbe néz, majd hirtelen elkapja fejét, hogy véletlenül se leplezze le érzéseit irántad.

photo 1466979939565 131c4b39a51b
Mi a különbség a baráti szándék és a vonzódás között? - Íme a részletek

Ha úgy érzed, bizony már többről van szó köztetek, mint barátság, akkor ne félj beszélni róla. Akkor sem, ha te nem akarsz semmit a másiktól, akkor pedig főleg ne félj, ha te is hasonló érzéseket táplálsz. Mindenképpen tisztázni kell, hogy barátok maradtok-e vagy megpróbáljátok együtt, mert csak így tudtok továbblépni. Nem szabad kételyek között hagyni a másikat vagy neked azok között maradnod, mert fontos tudnotok, hogy örökre csak a barátok lehettek vagy talán igaz szerelem is kialakulhat köztetek.

Ezek is érdekelhetnek