KezdőlapEgészségMi történik a testtel a halál után? Egy temetkezési vállalkozó érdekes dolgokat...

Mi történik a testtel a halál után? Egy temetkezési vállalkozó érdekes dolgokat osztott meg…

-

Egy temetkezési részlegvezető úgy döntött, hogy megosztja egy újságíróval, mi történik az emberi testtel a halál után, és beavatja a munkájának pár apróbb titkába. Az embereknek általában fogalmuk sincs arról, hogy egy temetkezési vállalatnál mi is történik pontosan. Főként azokkal, akik már elhunytak…

Haj és a körmök

Az elhunyt teste a bomlás korai szakaszában kiszárad. Ez az oka annak, hogy a vízhiányos bőr a szőrt és a körmöket kitolja, amitől úgy tűnik, mintha nőne. Ugyanez a jelenség okozza a bőr feszülését is. Ettől az elhunyt szeme és szája magától kinyílik.

Csukott szemek és száj

A szájüreget két huzallal kötik össze, amelyek felül és alul az ínyhez vannak rögzítve. A szemeket egy speciális ragasztóval ragasztják le.

Posztumusz sóhajok

Az ember halála után a tüdőben rekedt levegő lassan kiszabadul, és megrezegtetheti a hangszálakat. Ez úgynevezett posztumusz-sóhajokat eredményezhet.

Mi történik a testtel egy évvel a halál után?

A szervezet lebomlása akkor kezdődik, amikor az emberi emésztőrendszerben természetesen előforduló baktériumok kijutnak onnan és elkezdik elpusztítani a többi szövetet. Minden emberi test máshogy bomlik le. Sok tényező játszik közre. A talaj típusa, amelybe a koporsót helyezik, és még a halál oka is. A koporsó lezárása véd a külső baktériumok ellen, de blokkolja a folyadékok kiáramlását, ami a rothadást gyorsítja.

Kozmetika a halottaknak

Vannak speciális kozmetikumok az elhunytak számára. Ajakviasz, sebfeltöltő, illetve különböző színű “púderek”.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek