2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapÉrdekességekMi történne a Földön, ha az internet összeomlana? 8 tény, amire még...

Mi történne a Földön, ha az internet összeomlana? 8 tény, amire még álmaidban sem gondolnál

-

Életünk nagy mértékben függ az internettől. Ha mindez összeomlana, olyan dolgok történnének, amire soha nem is gondolnál.

Kommunikációs problémák

A legjobb példa erre a mobiltelefonunk, amit nap, mint nap használunk. Internetezni biztosan nem tudnánk rajta, de azt hiszem, ez lenne a legkevesebb. Ugyanis, ha a net megszűnik, azzal megszűnnek a telefonhívások, az sms küldés, a messenger beszélgetések. Hisz azok a kábelek, amelyek szükségesek az internet eléréséhez, ugyanúgy kellenek a telefonkapcsolatokhoz is. Az egyetlen módja annak, hogy kommunikáljunk egymással a régi jól bevált módszer, a levélírás lenne. A válasz, amit most a világháló segítségével néhány alatt megkaphatunk napokra kérdése lenne.

A könnyen szerzett tudás megszűnése

Ha épp valamit nem tudunk, vagy csak kíváncsiak lennénk bizonyos dolgokra kénytelenek lennénk elővenni a régi antennákat, hogy a rádió vagy a tévé segítségével információhoz jussunk, vagy megtudjuk a világ híreit. Ha pedig konkrétan egy bizonyos dolog érdekelne, nem lenne más megoldás, mint elmenni a legközelebbi könyvtárba. Ahol viszont koránt sem biztos, hogy a megfelelő információ birtokába jutnánk, hisz a könyvek nem frissíthetők úgy, mint az internet.

Élelmiszerválság

Körülbelül egy héttel a világháló összeomlása után súlyos élelmiszerválság alakulna ki. Az emberek elkezdenének pánikolni, mint egy hurrikán előtt és felvásárolnának minden élelmiszert. Ennek következményeképp a boltok üresek lennének, hisz az internet nélkül az élelmiszerláncok nem tudnánk pótolni a felvásárolt termékeket.

Lázadás

A hatalmas pánik, a kétségbe esett emberek elkezdenének fosztogatni, épületeket rongálni. A hatóságok képtelenek lennének visszafogni és megállítani az embereket, hisz ebben az esetben nemcsak egy városról vagy országról lenne szó, hanem a föld teljes népességéről. A legtöbb kormány statáriumokat rendelne el, és kegyetlen módszerekkel próbálná megfékezni az eluralkodó pánikot. Rendőrök helyett katonákra és tankokra lenne szükség ehhez.

Gazdasági válság

A bankok kénytelenek lennének bezárni, mert nem férnének hozzá semmilyen bankszámlához sem. Ami viszont azt jelenti, hogy mi sem tudnánk hozzájutni a pénzünkhöz sem a bankokban, sem pedig ATM automatánál. A tőzsdét befagyasztanák, ugyanis a veszteség nagysága meghatározhatatlan lenne. Nem utolsósorban pedig azok a cégek, amelyeknek a működése az internetkapcsolattól függ, csődöt jelentenének, vagyis több millió ember válna munkanélkülivé.

Politikai válság

A hírszerzési ügynökségek semmilyen információhoz nem tudnának hozzájutni vagy nem tudnák megosztani azt. Tehát semmilyen feladatot nem lennének képesek ellátni. Az internet hiánya miatt manapság már az oktatási rendszer is hatalmas akadályokba ütközne. A tanuláshoz való eszközök sokasága válna pótolhatatlanná.

Közlekedési problémák

A közlekedési lámpák felmondanák a szolgálatot, ami hatalmas dugókhoz vagy súlyos balesetekhez vezetne. A közlekedési eszközök: vonatok, buszok, taxik nem tudnák betartani a menetrendet sem.

A világvége

A jelenlegi internet hozzáférés nélkül nem valószínű, hogy képesek lennénk normális életet folytatni. Az élelmiszerek eltűnnének, a benzinkutakat lecsapolnánk, olyan pánik jönne létre, amelyben még a szomszédainkat is képesek lennénk megtámadni saját biztonságunk érdekében. Ebben az esetben helytálló világvége hangulat kifejezés.

Az internet összeomlásával azok a modern világtól elszigetelődött civilizációk járnának jól, akiknek élete egyáltalán nem függ a világhálótól vagy annak nem lététől.

Ezek is érdekelhetnek