2022 július 1 péntek
KezdőlapCelebMichael Schumacher követi a fia karrierjét - Jean Todt elmondása szerint

Michael Schumacher követi a fia karrierjét – Jean Todt elmondása szerint

-

Létezik ember, aki ne ismerné Michael Schumachert? Egykori autóversenyző, aki a Formula-1 hétszeres világbajnoka. A sportág valaha élt egyik legeredményesebb pilótája. A sportág miatta lett népszerű Németországban. 2006-ban a Nemzetközi Automobil Szövetség felmérése alapján a szurkolók a Formula-1 legnépszerűbb versenyzőjének választották.

1994-ben és 1995-ben megnyerte a Benettonnal a világbajnokságot, majd 1996-ban a Ferrarihoz szerződött. 2000 és 2004 között 5 világbajnoki címet szerzett egyhuzamban. A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden egyes versenyén a dobogón állt.

Sokan kritizálták a vezetési stílusa miatt. 1997-ben kizárták az év végi világbajnokságból Jacques Villeneuve-vel történő ütközése után.

A munkatársai azt mesélték róla, hogy fantasztikusan képes ösztönözni a körülötte lévő embereket. Rendkívül jó technikai érzéke volt és nagyon jól tudta kommunikálni a tapasztalatait a mérnökökkel.

2013. december 29-én a franciaországi Méribelben síelt, amikor is súlyos balesetet szenvedett. A két sípályát összekötő kőnek ütközött, amitől felrepült a levegőbe és ráesett egy sziklára. A balesetnél ott volt a fia is Mick, aki akkor még csupán 14 éves volt. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Elvesztette az eszméletét, majd kómába esett. Azonnal meg kellett operálni, hogy csökkentsék a nyomást a koponyájában. A műtétek után mesterséges kómában tartották.

Állapotáról sokáig nem érkezett hivatalos bejelentés, amitől szárnyra kaptak a pletykák és a spekulálgatások. 97 nappal a baleset után jelentette be a menedzsere, hogy Schumacher az ébredés jeleit mutatja. 170 nappal a baleset után mondták azt, hogy felébredt a kómából és elhagyhatta a kórházat. A sajtó azóta sem láthatta. Csak a közeli hozzátartozóit engedik be hozzá.

Michael fia, Mick is versenyez. Jelenleg a Forma-2-ben, de állítólag minden vágya, hogy apja nyomdokaiba léphessen. A szakértők szerint nem csak a neve miatt értékes a fiú. Kifejezetten tehetséges is.

Jean Todt, a korábbi FIA-elnök arról beszélt egy interjúban, hogy gyakran meglátogatja Michael-t és drukkol, hogy jobban legyen. Kérdezték tőle a riporterek, hogy mi a véleménye arról, hogy a fia is ezt a sportágat választotta…

Todt válasza a következő volt: „Természetesen a világbajnok követi a fia karrierjét. Mick Schumacher valószínűleg jövőre a F1-ben fog versenyezni, ami óriási kihívás a számára. Örülnénk, ha egy új Schumacher lenne az autósport legmagasabb szintjén. Havonta egyszer-kétszer meglátogatom Michaelt. A válaszom ugyanaz, mint eddig is. Küzd.”

Ebből arra lehet következtetni, hogy a világbajnok a tudatánál van. Todt említett olyat is, hogy látogatásai során Schumi tv-t néz. Ezzel ellentétben egy neves idegsebész, Erich Rieder azt mondta, hogy a pilóta vegetatív állapotban van és szinte semmi esély rá, hogy valaha is felépüljön.

Lewis Hamilton a hétvégén elérte a 94. sikerét a sportágban, ezzel ő is hétszeres világbajnok lett.

Mit gondoltok megdönti Michael Schumacher rekordját?

Ezek is érdekelhetnek