2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekMiért kötődnek jobban egymáshoz azok a barátok, akik távkapcsolatot tartanak fenn?

Miért kötődnek jobban egymáshoz azok a barátok, akik távkapcsolatot tartanak fenn?

-

A nagy távolság jó hatással lehet a barátságra. Ugyanis, egy ilyen kapcsolatot nehezebb fenntartani, az időzóna eltérése miatt pedig több erőfeszítést igényel mindkét fél számára. Annak érdekében, hogy a kapcsolat ne halványuljon el, valóban törődni kell egymással. Van azonban valami, ami valóban különlegessé és egyedivé teszi a távolsági barátságokat.

A találkozók mindig nagyon örömteliek.

Mielőtt az ember a legjobb barátjával találkozik, főleg hosszú idő után, már számolja vissza a napokat. Boldogsággal tölti el, amikor újra találkozhat rég nem látott barátjával, minden perc aranyat ér és minden találka nagyon vidám és élettel teli.

Támogatják egymást és a legőszintébb tanácsokat adják.

Az a tény, hogy hosszú távú barátságot ápolsz valakivel azt jelenti, hogy mindig, minden helyzetben számíthatsz rá, őszinte hozzá és jó tanácsokat ad. Egy igaz barát mindig a te érdekeidet tartja szem előtt.

A vita sem veszélyezteti a barátságot

A viták, veszekedések, esetleges keményebb szóváltások nem befolyásolják a kettőtök közti kapcsolatot. A kapcsolata mély és erős, így elégséges ahhoz, hogy elviseljen néhány alkalmi összezördülést. Megértik és tiszteletben tartják egymást.

Egy távolsági barát valószínűleg mindig az életedben marad.

Ő az a barát, aki bár nincs mindig a közeledben, állandóan törődik veled és az érzéseiddel. Közös erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy a barátság működjön, de ha a távolsági barátság elviseli azt az akadályt, hogy gyakran nem látjátok egymást, akkor biztos lehetsz benne, hogy van egy igazi barátod, aki mindig melletted áll majd áll.

Órákat töltetek beszélgetéssel

A mai technológiának köszönhetően már számos lehetőség van arra, hogy valakivel beszélgess. Nem kell feltétlenül egy légtérben lennetek, hiszen a telefonnak és internetnek hála, ma már nincsenek akadályok.

Tudnod kell, hogyan kell ápolni ezt a kapcsolatot.

Mivel nem töltetek túl sok időt együtt, amikor újra találkoztok, tudnotok kell kihasználni az adandó lehetőségeket. Az az idő, amikor együtt vagytok, mély és őszinte beszélgetéseket folytattok az életről vagy akár az az idő, amikor semmit sem csináltok, csak élvezitek egymás társaságát. Tudod, hogy hihetetlenül ritka az, ami éppen most van, így soha nem fogod ezt a barátságot magától értetődőnek tartani.

Ezek is érdekelhetnek