2022 december 2 péntek
KezdőlapÉletmódMiért ne tegyél éjszakára egy pohár vizet az éjjeli szekrényre? - Íme...

Miért ne tegyél éjszakára egy pohár vizet az éjjeli szekrényre? – Íme a részletek

-

A legtöbb orvos azt javasolja, hogy naponta igyunk meg nyolc pohár vizet, mert ez fontos a hidratáció szempontjából. Sokan küzdünk is azért, hogy a nagy hajtásban ne felejtsünk el inni, ennek érdekében pedig különböző módszereket alkalmazunk. Egy pohár víz elhelyezése az éjjeli szekrényen hasznosnak tűnhet, hiszen felkeléskor tudunk belőle kortyolni egy nagyot. Azonban, egy nem feltétlenül a legjobb módja az emlékeztetőnek.

Cikkünkből megtudhatod, miért nem jó az egész éjjel a pohárban álló vízből inni.

Bármi belekerülhet a pohárba

Egy pohár vízbe, mivel nincs lezárva, az éjszaka folyamán szúnyogok vagy rovarok kerülhetnek, emellett pedig a por és egyéb szennyeződések is megtalálhatók lesznek benne. Reggel pedig, ha nem ellenőrizzük a víz tisztaságát, akkor meg is ihatjuk ezeket.

Megváltozik a víz íze

A csapvíz klórt tartalmaz, amit a fertőtlenítéshez használnak. Az éjszakai órákban azonban, a klór elkezd párologni, ezáltal a víz íze megváltozik. HA megszoktad a friss csapvizet, akkor egyáltalán nem fog ízleni a pohárban egész éjszaka álló víz.

A víz a baktériumok melegágya lesz.

Egy korty víz bevitelével a szánkban lévő baktériumok a pohárba kerülnek, amik reggelre könnyedén elszaporodhatnak.

Potenciális tűzveszélyt jelent.

Sokan éjszaka töltjük a telefonunkat, méghozzá az ágyunk közelében. Ha egy pohár vizet helyezünk az éjjeli szekrényre, majd véletlenül lelökjük onnan, rá a töltőre és a telefonra, akkor rövidzárlatot is okozhatunk.

A víz savasabb lesz.

A pohárban tartott víz kis mennyiségű szén-dioxidot képes felszívni, ez pedig megváltoztatja a pH-értékét. Ezáltal a víz savasabbá válik. Egészségünket ugyan ez nem befolyásolja, de a víz ízét megváltoztatja, illetve az illata sem lesz kellemes.

Az ágy mellett tartott víz zavaró tényező lehet az alvásban.

Ha állandóan szem előtt van egy pohár víz, akkor éjszaka inni kezdünk, ennek következményeképpen pedig, sűrűbben látogathatjuk a fürdőszobát. Ezzel megváltozik az alvásciklus, így a pihentető alvás helyett, rosszul alszunk, reggel pedig fáradtan és kimerülten ébredünk.

Ezek is érdekelhetnek