2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekMiért olyan különleges az ikrek közti kapcsolat? - Íme a részletek

Miért olyan különleges az ikrek közti kapcsolat? – Íme a részletek

-

Bizonyára ti is hallottátok már, hogy az ikrek között nagyon különleges kötelék van, ami semmilyen másik testvéri kapcsolathoz nem hasonlítható. Ők a szó szoros értelemben minden osztoztak már a kezdetektől fogva, például az anyaméhen, születésnapokon, iskolai ballagásokon és még sorolhatnánk. Ikernek lenni azt jelenti, hogy mindig van melletted egy legjobb barát, akivel bármit, bárhol, bármikor meg tudsz osztani és anélkül is megérti, hogy egy mondatnál többet kellene mondanod. Mostani posztunkban bemutatjuk, hogy milyen kapcsolat is van valójában az ikrek között.

Noha nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy azok az emberek, akik együtt osztoztak anyjuk méhén különleges intuícióval rendelkeznek, ám sokan állítják, hogy hatodik érzékkel rendelkeznek ha ikertestvérükről van szó. Például, volt olyan hölgy, aki leesett a lépcsőn, és testvére szörnyű fájdalmat érzett ugyanabban a lábában, holott ő egy másik országban volt.

Egy ikreket vizsgáló felmérésben a résztvevők közel 40% -a válaszolta azt, hogy képesek megmondani mi történik a testvérükkel.

A köztük lévő telepátia még a fizikán is túlmutat. A “Jim ikrek”, akiket születésük után elválasztottak egymástól, különleges utat jártak be. Örökbefogadásuk után mindkettőt Jim-nek nevezték el, mindkettőnek Toy nevű kutyája volt, az első feleségüket Lindának a másodikat pedig Betty-nek hívták. Mindkettejük fiát James Allan-nek hívták csak az egyiket Lewis-nak a másikat Springfield-nek. Mindketten rendvédelmi munkát végeztek, de érdeklődtek az asztalos munkák iránt is. A két férfi 39 év után találkozott és kiderült, hogy sokkal több közös van bennük.

Kiderült, hogy nemcsak a véletlennek köszönhetik hasonlóságukat, mert kiderült, hogy tényleg ikrek. Onnantól fogva elválaszthatatlanok lettek. Ha egy ikerpárnak van szerencséje együtt felnőni, akkor ők olyan viszonyt alakítanak ki egymással, amit a család többi tagja nem érthet. Például a megkérdezett ikrek 40%-a mondta azt, hogy van/volt saját nyelvük, amit csak ők értettek.

Az ikrek egy másik sajátossága, hogy annyira, de annyira hasonlítanak egymásra, hogy szinte lehetetlenség őket megkülönböztetni, ezzel pedig rá tudják szedni az embereket. Pontosan ezt tette Rami Malek is, aki ikertestvére, Sami helyett ment el egy egyetemi vizsgára.

Bár az ikreknél nagyobb a kockázata annak, hogy még az anyaméhben vagy röviddel a születés után elhunynak, ám a halálozási arány csökkent az elmúlt 30 évben. Egy másik tanulmány megállapította, hogy az azonos nemű ikerpárok hosszabb ideig élnek, és közülük is inkább a férfi-férfi ikerpárok.

Minden évben megrendezésre kerül az úgynevezett Iker fesztivál, ami idén augusztus 7-9-re esik. A rendezvényt Ohioban, Twinsburgban tartják. Ide, a világ bármely pontjáról érkezhetnek ikerpárok, hogy megünnepeljék ezt a különleges kapcsolatot, ami köztük van no meg a testvériséget.

Te iker vagy? Vagy ismersz olyan embert a közvetlen környezetedben, akinek van ikertestvére?

Ezek is érdekelhetnek