2022 augusztus 14 vasárnap
KezdőlapEmberekMiért sikeresebbek azok a lányok, akik előtt egy erős női szerepmodell van?...

Miért sikeresebbek azok a lányok, akik előtt egy erős női szerepmodell van? – Íme a részletek

-

Tanulmányok szerint a sikeres nők igyekeznek körülvenni magukat más sikeres nőkkel. Napjainkban a női vezetők száma körülbelül 75 százalékra tehető. Állítások szerint, ha egy lány előtt egy sikeres női példa áll, akkor ő is sokkal sikeresebb lesz a jövőben.

Cikkünkben eláruljuk, hogy mi segíthet a nőknek abban, hogy minél sikeresebbek legyenek az életben. Továbbá, mindez hasznunkra válhat a gyereknevelés során is.

A nők magabiztosabbak a karrierjükben, ha női példaképeik vannak.

A kutatások szerint a nők csakis akkor jelentkeznek egy állásra, ha biztosak benne, hogy száz százalékosan megfelelnek a követelményeknek. A fő probléma a bizalom hiánya, amelyet az okoz, a körülöttük lévő női vezetők száma alacsony, bár az elmúlt években nőtt a nők száma a technológiai és üzleti szférákban is. Manapság a nők egyre függetlenebbek és magabiztosabbak, ez pedig végeredményben sikerhez vezet a karrierjükben.

Tehát, ha egy sikeres női példa áll egy lány előtt, akkor ez növeli a fiatal lányok bizalmát és magabiztosságát, mert így ők is azt érezhetik, hogy képesek rá.

A női professzorok inspirálóbbak, mint a férfiak

A női hallgatók nagyobb előnyben részesítik a női professzorokat, ők ugyanis motiválóan hatnak rájuk. Az eredményeket tekintve a női hallgatókat sokkal jobban ösztönzik a női mentorok, hogy sikeres felnőttekké és vezetőkké váljanak.

Jobb lesz a problémamegoldó készségük, ha az édesanyjuk példaképként szolgál.

Egy tanulmány szerint a sikeres anyák lányai 1,21-szer jobb munkát és nagyobb jövedelmet szereznek. Az anya szerepe nagy hatással van a lánya életére, főleg a problémamegoldás területén. A tanulmány 600 nőt vizsgált, akik azt vallották, hogy édesanyjuk hatással volt sikerességükre.

Mindkét szülőnek fontos szerepe van a gyereknevelésben, de a lányok leginkább anyjuk sikeressége motiválja. Persze, az anyák is hibáznak, ám megmutatják azt is, hogy ezeket a hibákat milyen módon lehet kiküszöbölni.

Jó példakép keresése

A sikerhez nemcsak egy jó tanárra, hanem egy jó példaképre is szükség van. A sikeres nők azt tanácsolják, hogy a választott szakmai területen kell keresni egy erős női példaképet. Például, ha színésznő szeretnél lenni, akkor keress egy olyan nőt, aki ösztönöz téged ennek elérésében.

Ha van egy női példakép, akkor a lányok úgy érzik, többet érdemelnek.

A sztereotípiák miatt a nők úgy érezhetik, hogy nem érdemelnek többet. Viszont, ha a közelben van egy példakép, akkor a sztereotípiák megdönthetők, az eredmények pedig nagyszerűek lehetnek. A lányoknak el kell hinniük, hogy igenis többet érdemelnének még annál is, amit képzelnek magukról.

Anyagi függetlenség

A történelem során a nők hosszú ideig nem dolgoztak, háztartásbeliek voltak. Manapság azonban ez már nem így van. Egy nőnek szembe kell nézni az önálló, független élettel. Egy jó női példakép megtanít kezelni és beosztani a pénzt, sőt, még spórolni is, ha szükséges.

Egy sikeres üzletasszony megtanulja, mit jelent a pénz, megkeresi azt és beosztja úgy, hogy pénzügyileg független legyen mindenkitől.

Ezek is érdekelhetnek