“I’m back”, vagyis “Visszatértem” – jelentette be a nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Mike Tyson.

A közösségi médiában minden szem Tysonra szegeződött, miután bejelentette, újra készen áll a ringbe szállni.

Legújabb videójában tőle megszokott lendülettel, félmeztelenül mutatott be néhány ütéskombinációt.

Az 53 éves volt világbajnok mellett a 48 éves Shannon Briggs és az 57 éves Evander Holyfield is visszatérne a kötelek közé. A BKFC egy húsz millió dollárost ajánlott Mike-nak, de a bokszolónak nincs szüksége a pénzre, így nem valószínű, hogy ezt az ajánlatot fogadja majd el. A pusztakezes boksz egyik legismertebb szervezetének (BKFC) elnöke látta Mike edzésvideóját, miután elmondta, annak ellenére, hogy Tyson már ötven év felett jár, kategóriájában még mindig versenyképes lenne.

Egy ausztrál promóter pedig egy millió dollárral kecsegtette a nehézsúlyú bokszvilágbajnokot, ha újra hajlandó kiállni bunyózni. A promóter úgy véli, Tyson meccsei még ma is telt házas eseményeknek számítanának. Ellenfelei pedig bokszolni is tudó rögbijátékosok lennének.

Alekszandr Jemeljanyenko, az egyik leghíresebb ketrecharcos pár nappal ezelőtt elárulta, hogy bizony ő is szívesen bunyózna az egykori nehézsúlyú legendával. A jelenleg 38 éves bunyós egyébként, Fedor Jemeljanyenko, nehézsúlyú MMA-harcos öccse.

“Most is nagyszerű bokszoló, aki rendkívüli hatással volt a sportágra. Az interneten láttam, hogy edz, még mindig nagyon gyors, kemény, erős, bár lábon már nem annyira mozgékony, mint régen. Megtiszteltetés lenne számomra, ha egy ilyen legendás emberrel bokszolhatnék, mint ő, aki gyerekkoromban a bálványom volt” – nyilatkozta az orosz.

Tyson már áprilisban említést tett arról, hogy bemutatómeccseken szeretne visszatérni, a mérkőzések bevételét pedig jótékony célra ajánlaná fel. Továbbá, elárulta azt is, hogy fut, biciklizik, súlyokat emel azelőtt, hogy rátérne a boksz részére az edzésben. Hozzátette, mindene fáj és egy-egy edzés után úgy érzi magát, mintha hárman elbántak volna vele.

Az 57 éves Evander Holyfield is bejelentette visszatérését és azt is hozzátette, hogy szívesen kiállna Tysonnal harmadszor is. 1996-ban Holyfiels kiütéssel nyert, egy évvel később pedig Tysont léptették le, ugyanis ellenfele fülébe harapott.

Mike Tysonnak 58 mérkőzése volt, amiből ötvenet meg is nyert, ebből 44-et kiütéssel. Hatszor azonban, vereséget szenvedett. A ’90-es évek elején börtönben is ült, majd szabadulása után újra ringbe szállt. Végérvényesen 2005-ben vetett véget pályafutásának, amikor egy meccsen kikapott Kevin McBride-tól.